állás kalauz

Általánosságok helyett konkrétumok

Általánosságok helyett konkrétumok

Kép forrása: pexels.com

A mai rohanó, gyorsuló világban, amikor információk tömkelege zúdul az emberre minden pillanatban, fontos, hogy ki tudjunk tűnni ebből a hatalmas tömegből. Igaz ez akkor is, ha állást keresünk és akkor is, ha állást kínálunk.

 

Álláskeresőként kitűnni

Álláskeresőként úgy tudunk kitűnni a tömegből, ha önéletrajzunk, motivációs levelünk egyedi és különleges. Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor erre nincs lehetőség és szükség sem igazán, de ha például grafikai, fotós területen szeretnénk elhelyezkedni, akkor az önéletrajzunkkal már tükrözhetjük is stílusunkat, megmutathatjuk egyediségünket, tehetségünket. A motivációs levélben pedig igazán brillírozhatunk. Amikor azt írjuk, hogy remek a problémamegoldó képességünk, az voltaképp nem jelent semmit. Inkább hozzunk fel egy konkrét példát, írjuk le röviden, hogy mi volt a baj és hogy mi lett a meg

Álláshirdetések tengerében

Az álláshirdetések megfogalmazásánál is résen kell lenni, hogy vonzó képet fessünk az általunk meghirdetett pozícióról. Természetesen az sem mindegy, hogy hol hirdetünk. A Lépés Magazin oldal ingyenes hirdetésfeladási lehetőséggel várja ügyfeleit, aki tehát állást kínál, érdemes itt közzétennie a hirdetését. Hogy miért? Mert a Lépés Magazin egy dinamikusan fejlődő oldal, ahol friss, szórakoztató, érdekes tartalom várja a látogatókat.

hirdetés megfogalmazásánál úgysem tudunk mindenre kitérni, amire szeretnénk, így miért ne lehetne a hirdetés érdekes és egyedi? Ösztönözni kell arra az álláskeresőt, hogy tovább olvassa a hirdetést, erre pedig vannak praktikák. Az egyik az, hogy felsorolunk pár feladatot, amit majd a sikeres pályázónak el kell végeznie. Ha lehetséges, akkor ezt fogalmazzuk meg úgy, hogy a pályázó el tudja képzelni, hogy hogyan illeszkedik ez a munkakör a vállalat egészébe. Ezzel, a konkrétumok megfogalmazásával pedig azt érjük el, hogy az általánosságok helyett most már az álláskeresők el tudják képzelni, hogy mivel is telik majd a napjuk. Apró változtatás csupán, a végeredmény mégis szembetűnő lesz, sokkal több jelentkezőre számíthatunk így.

#állás #munka #job #álláskalauz