Utazási tippek

Tihanyi Piac Placc

Tihanyi Piac Placc

Kép forrása: Tihanyi Piac Placc

A piacok hangulatát, még azok is szeretik, akik a bevásárló központoktól irtóznak, és maga a „menjünkvásárolni” szó is heves ellenreakciót vált ki.

 

Mikor pihenünk, nyaralunk, ezeket a mindennapi kötelezettségeinket letesszük, kicsit otthon hagyjuk. Ne is gondoljunk most erre, gondoljuk a Balaton vizét előttünk, a sirályok hangjait, a hajók ringatózását. Elkalauzolom most Önöket Tihanyba, egy olyan programra, ami mindenki kedvére való lehet egy szombat-vasárnap délelőttre. Javaslom a reggeli órákat, és a nem túl megtelt gyomrokat, kár lenne jóllakottan ide megérkezni.

A Tihanyi rév melletti piac, amit szeretnék népszerűsíteni most annak, aki még nem hallott felőle, 2013 óta működik a füves-fás területen. Elhelyezkedése miatt érkezhetünk komppal, sétahajóval a déli oldalról, nekünk északi partról érkezőknek lehetősége van, ha az autónkat nem szeretnénk használni, busszal érkezni, a menetrend szerint közlekedő járatoknak, megállójuk van a Tihany-révnél. Körbe a félsziget körül nagyszerű biciklis utak kígyóznak, így kerékpározás közben is útba ejthetjük, illetve a helyi Dottó  (kisvonat) is elvisz a főtértől a révig minket, és ez a gyerekeknek, felnőtteknek is szuper jó élménnyé válik. A megtelt placcon a környékbeli árusok kínálják finomabbnál finomabb portékájukat. Van itt minden mi szem szájnak ingere! Almás pite, kalács, természetesen minden házi, friss kenyér, ropogós, hozzá füstölt kolbász, sajtok, borok, sorolhatnám még, de higgyék el, érdemes elmenni, igazi pezsgő élet fogad minket, a hangulatról a gasztronómiai élvezetek mellé változatos programokkal várják az ide érkezőket.

A régi korok hangulatát visszaidéző piacon alkalmi fellépők, művészek színesítik meg a vásározást. Érezzék csodásan magukat, a „Piac maga az élet”!

#tihany #utazásitipp #látnivaló