Utazási tippek

Téli programok a Balaton partján

Téli programok a Balaton partján

Kép forrása: pixabay.com

A tél számos szép élményt tartogat az útra kelőknek. Hazánk természeti és épített környezetét felfedezni talán nem is elég egy élet. Azonban próbálkozni lehet.

 

A Balaton, a magyar tenger mindig is népszerű úticél volt, nem csak a magyar turistáknak, hiszen külföldről is nagyon sokan érkeztek és érkeznek a mai napi is, már amennyire a járványügyi szabályok lehetővé teszik.

Balatonfüred télen 

A nyári nyüzsgés után jó télen egy kicsit lecsendesedni. A téli kirándulok sem feltétlenül a féktelen bulizásokról kell, hogy szóljanak, sokkal inkább a hatalmas sétákról, túrákról, kirándulásokról. Azonban ekkor sem kell lemondani a társas találkozásokról, hisz a Balaton partján sem áll meg az élet télen.

Karácsonyi vásárok, színházi és meseelőadások, ünnepi forgatagok várják a látogatókat, megannyi élménnyel, és ízzel, illattal. Balatonfüred is számos programmal készül a téli időszakra, az advent jegyében karácsonyfa-díszítéssel, mesés színházzal, szeretetvendégséggel és ünnepi vásárral. Persze a sok-sok programra nem elég egy nap, és ha az ember elutazik, akkor érdemes azt a lehetőségekhez képest több napra, vagy hétre tervezni.

Hisz idő kell a pihenéshez, feltöltődéshez. Ebben pedig nagy szerepet játszik az is, hogy hol szállunk meg a szünidőnk alatt. A Pe-Ki Apartman otthonos, harmonikus hangulatot kínál, csendes helyen, mégis közel mindenhez, Balatonfüreden. Mindennel felszerelve pontosan azért, hogy a szabadnapok tényleg a kikapcsolódásról, pihenésről szóljanak.

(LM)