Utazási tippek

Tanácsok kempingezéshez

Tanácsok kempingezéshez

Kép forrása: pixabay.com

Amikor meghalljuk a kempingezés szót, akkor gyakran az olcsó és unalmas nyaralások vagy kirándulások jutnak az eszünkbe. Sok ember azonnal elutasítja, a többiek pedig ódzkodnak a földön alvás gondolatától, de legalább egyszer érdemes tenni egy próbát.

 

Az előnyei

A kemping legnagyobb előnye, hogy teljesen testközelbe tudunk kerülni a természettel. A szabadban nézhetjük a csillagokat, hallgathatjuk az erdő madarait, kergethetjük a szúnyogokat, miközben nevetgélhetünk a többiekkel. Általában két faja utazó létezik, az egyik nagy csoportokban indul el, és hatalmas éjjeli beszélgetéseket tart, a másik pedig a párjával indul neki egy felejthetetlen, magányos, de romantikus útnak. Mindkettőt ki lehet próbálni.

Az sem utolsó szempont, hogy a kemping jóval olcsóbb, mint egy apartman vagy egy szálloda, úgyhogy ugyanannyi pénzből sokkal több napot tudunk eltölteni, vagy akár több helyet is meglátogathatunk. A szálláson megspórolt pénzt el tudjuk költeni máshol is.

Erre figyeljünk

Ha a kempingezés mellett döntünk, akkor érdemes figyelembe venni pár extra szempontot. Például ne vigyünk magunkkal túl sok ruhát, hanem inkább olyan darabokat válasszunk, amit kézzel is ki tudunk mosni gyorsan, így a száradás után újra felvehetjük.

Sose induljunk el teljesen új sátorral, legalább egyszer ki kell próbálni. Ha az utazás során derül ki, hogy hibásat vettünk, akkor bosszantó lesz visszafordulni. A sátor mellett készüljünk egy mobil tűzrakó hellyel és egy felfújható matraccal is, de az sem baj, ha mindig van nálunk egy éles bicska.

(LM)