Utazási tippek

Őszi utazós tippek országon belül

Őszi utazós tippek országon belül

Kép forrása: pixabay.com

Magyarország azon szerencsések közé tartozik, ahol az ősz egyet jelent a sárga, vörös és barna falevelekkel. A kinti időjárás szintén elviselhető, úgyhogy nincs más dolgod, mint megtalálni a tökéletes kirándulóhelyszínt.

 

Zirc

Zirc Veszprém közelében húzódik meg, és már az különleges érzést nyújt, ha a faluban sétálsz. Ha arra mentek, akkor mindenképpen látogassatok el a zirci arborétumba, ahol egy angolkert stílusban kialakított park terül el. 18 hektárnyi halastó, vízi növények, évelők és hársfák várnak, valamint a Cuha-patak csobogásra. Nagyszerű kirándulóhely, de a fényképészek is imádni szokták.

Visegrád

A Visegrádi-hegység szintén barnás ruhát vesz fel az őszi hónapokban, úgyhogy érdemes nekivágni a hosszabb sétáknak. A hegység legmagasabb pontja Dobogókő, ahol egy izgalmas kilátó várja a túrázókat, hogy még többet lássál a természetből. Nem fogsz eltévedni, mivel az ösvények jól látható módon vannak jelölve, úgyhogy egy egész napos családi kirándulást is szervezhetsz.

Aggtelek

Nem a tipikus őszi látványosságok közé tartozik, hiszen az év minden napján látogatható az Aggteleki cseppkőbarlang. A legismertebb részeit bemutató túra 1 km hosszú, aminek a bejárása egy órát vesz igénybe. A félősebbek is lemerészkedhetnek, mivel az út ki van világítva, úgyhogy mindenki gyönyörködhet a mélyen lenyúló cseppkövekben. A túra során szintén mesébe illő világ tárul elénk, ami nemcsak a gyerekek fantáziáját mozgatja meg.

Hortobágy

Az ország másik felére utazva ellátogathattok a Hortobágyi Madárparkba. Ennek a kiállításnak a különlegessége, hogy a Madárkórházba is bepillantást nyerünk, ahol megismerjük, hogy miként segítenek a bajba jutott madarakon. A gyerekeket különböző interaktív játékok várják, hogy még közelebb kerüljenek a természethez. Ez a kirándulás nemcsak a kicsiknek, hanem a nagyoknak is tetszeni szokott.

Eger

ger szintén a népszerű úti célok között szerepel, ahol rengeteg látnivaló közül választhatunk. Eger mellett van a Nagy-Eged hegy, ami az őszi tájjal vegyül és gyerekkel is megmászható. Végül a városon belül is találunk látnivalót.

(LM)