Utazási tippek

Somogy megye szívében: lenyűgöző látnivalók Kaposváron

Somogy megye szívében: lenyűgöző látnivalók Kaposváron

Kép forrása: memoriae.hu

Tegyünk egy sétát Somogy megye legszebb városában, Kaposváron. Nem is sejtenéd mennyi programot és látnivalót tartogat ez az igazán különleges település. Tökéletes hétvégi kikapcsolódás célpontjául szolgálhat. Ebben a leírásban elhoztam néhány olyan látnivalót, melyek könnyedén megközelíthettek, ha a belvárosban jártok. 

 

Lenyűgöző látnivaló Kaposváron: a Rippl-Rónai Múzeum

Rippl-Rónai József festő, Kaposvár talán egyik leghíresebb személye. Az ő munkásságát bemutató múzeum 1978-ban nyitotta meg kapuit. A kiállítás során megtekinthetjük a mintegy 90 festményét, melynek a Róma Villa ad otthont. A festő egykori otthonában, a képei mellett az eredeti bútorozást is megcsodálhatjuk. De ki is Rippl-Rónai József? A szecesszió és posztimpresszionizmus kiemelkedő magyar képviselőjét alkotta. A múzeum pedig igazi képet fest elénk, nem csak művészetéről, hanem a meghitt alkotói környezetéről, ahová barátait is előszeretettel meghívta.

Városháza és étterem Kaposvár szívében

Kaposvár egyik ikonikus látnivalója az Óratorony, mely a városháza részeként funkcionál több mint száz éve. Az épület átadására 1904-ben került sor, mely a város nagy eseményét képezte. Az impozáns objektum, klasszicista stílusban épült, melynek látványa teljesen lenyűgözi a látogatók tekintetét. A pezsgő város központjában sétálva, bárok és éttermek sokasága várja az éhes vagy éppen szomjazó vendékeket. Személyes kedvencünk a Memoriae étterem, mely nem csak ízletes fogásokkal és kiváló kiszolgálással, hanem hangulatos atmoszférával fogadja az érkezőket. Ez a csodás belvárosi étterem Kaposvár szívében a helyiek és kirándulók nagy kedvence is, hiszen különleges fogásokból és helyi alapanyagokból sincsen hiány.

Kulturális Kincs: Nagyboldogasszony-székesegyház

Az Óratoronnyal szemben található az ország egyik legnagyobb temploma, a Nagyboldogasszony-Székesegyház. Az 1886-ban épült katedrális 63 méteres főtornya, magasan emelkedik a város felé. A főbejárat felett freskó található, melyet Leszkovszky György festőművész keze alkotott. Belépve a templomba pedig szemügyre vehetjük annak tágas belsejét a végén elhelyezett szentély csodálatával.

Kaposvár történelmi múltja lenyűgöző

A kaposvári várpark a város történelmi és kulturális emlékét hordozza magába. A terület beépítése a 14. században kezdődött el, ekkor épült meg maga a vár épülete, mely köré később házak épültek, így szépen lassan benépesedett a környék. A hatalmas történelmi múlttal rendelkező vár 1702-ig állt, majd I. Lipót parancsára szinte teljesen leromboltatták. Az itt lévő romok a vár gazdasági részét képezték, ezek maradványai között sétálhatunk a várparkban, többek között a vár makettje is fellelhető itt. A parkban található egy nagy játszótér, gyönyörű virágágyások, sétányok, melyek ideálisak a családi kirándulásokhoz, piknikekhez vagy egy egyszerű nyugodt délutáni sétához.

Zöld oázis Kaposvár központjában

Egy kis zöldre, friss levegőre vágytok? Van egy jó hírünk! A csodás Kaposvári Városliget nem helyezkedik el messze a város központjától, könnyen megközelíthető. A település legkedveltebb közparkja, mely kiváló lehetőségeket nyújt szabadidős tevékenységekre. Található itt játszótér, foci és kosárlabda pálya, gördeszka, roller és biciklipálya, melyek szórakoztató lehetőséget kínálnak a gyerekeknek, illetve a sportolni vágyóknak egyaránt. A Malom-tó, valamint a fásított területek pedig kellemes környezetet teremtenek a pihenésre.

 

#utazásitipp