Utazási tippek

Repülőn utazol? így ne legyen tele a bőröndöd

Repülőn utazol? így ne legyen tele a bőröndöd

Kép forrása: pixabay.com

A repülőgépes utazásnál nagyon nem mindegy, hogy hány kiló felesleget viszel magaddal. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy tömött bőrönddel vágnak neki az útnak, és utána jól bevásárolnak az ajándékokból, amik sehogy sem férnek el. De hogyan lehet kevesebb cuccal utazni?

 

Mi lesz, ha…

Az emberek általában szeretnek minden lehetőségre felkészülni. Utazás előtt gyakran hallani, a „mi lesz, ha…” kezdetű mondatokat, amikkel mindenki megpróbálja igazolni, hogy miért visz magával annyi felesleges ruhát. Ezekből a feltételezésekből kevés szokott bekövetkezni, úgyhogy ha nyári tengerpartra mész, akkor ne tegyél be őszi és esőálló ruhát.

Nem kell annyi kozmetikum

A kézipoggyásznál mindig meghatározzák, hogy hány liter folyadékot (kozmetikumot) tudsz felvinni a gépre. Ez általában nem haladhat meg 10 darab 100 ml-es üveget. De biztos, hogy szükséged van mindegyikre? Egyesek direkt olyan szállást keresnek, ahol kapnak szappant, sampont és hajszárítót, így ezekkel nem kell foglalkozniuk. A hölgyek kedvenc alapozója és egy utazó méretű dezodor a legkisebb táskába is belefér.

Egy pár cipő

Amikor 46-os cipőt hordasz, akkor nehéz lehet több párt magaddal vinni. Az a legjobb, ha egy darab cipőt választasz, ami nagyjából mindenhez illik, és nem kell váltót magaddal vinni. Sokan edzőcipőben vágnak neki az útnak, és egy vékony papucsot tesznek a csomagba, hogy a fürdőkben vagy a melegben legyen váltójuk. Teljesen felesleg még egy sportcipő!

Nem kell napi két póló

A ruha kiválasztásánál elég, ha minden napra egy tiszta pólóval számolsz, egyszerűen nincs többre szükség. A nadrág többször is felvehető, úgyhogy kár lenne abból is sokat pakolni, kettő bőven elég lesz. Az is működő tipp, ha a szokásos hajtogatás helyett egymásba csavarod a ruhákat, mivel így sokkal kisebb helyen is elférnek, miközben kevésbé gyűrődnek össze.

Maradjon üres hely

Indulás előtt mindig ellenőrizzük le a bőröndöt. A szabály kimondja, hogy kell lennie üres helynek benne, így a nyaralás során vett emléktárgyak kényelmesen el fognak férni. Inkább vigyél kevesebb ruhát, minthogy valamit ott kelljen hagynod a repülőtér szemetesében!

(LM)