Utazási tippek

Pétfürdői csónákázó-tó ami útba esik!

Pétfürdői csónákázó-tó ami útba esik!

Kép forrása: pekiapartman.hu

Egyik nyári délután tettünk egy rövid kirándulást Pétfürdőre, ami Várpalotától 3 kilométerre van csupán. (Balatonfüred felől érkeztünk, dugókra számítsatok az útfelújítás végett vagy kerüljetek Hajmáskér, Rátót irányába). Csendes, nyugodt hely, ha a környéken rövid programot kerestek magatoknak.

 

A pétfürdői csónakázó-tó és a hozzá tartozó felújított híd az 1960-as években még funkcionált mint `Ifjúsági park`. A szigeten régen „ fa söntés” is működött, zenés - táncos szórakozóhelyként. Gyönyörű árnyékot adó fákkal volt körbe telepítve az egész tópart és környéke, ami aztán az enyészeté lett a hetvenes években a tó vízének eltűnése következtében. 2011-ben az Önkormányzat megkezdte a tó és környezetének felújítása.  A híd a budapesti Szabadság híd mintájára épült, amin keresztül egy kis szigetre lehet jutni.  A sétány és a híd kivilágítást kapott éjszakára, nyáron csónakázási lehetőséget is biztosít a város. Szépen parkosított környék vár a csónakázó-tó-nál, és van egy kis fitnesz-rész is ha kicsit átmozgatnátok magatokat.

Remekül éreztük magunkat abban az egy órában, amit a pétfürdői csónakázó-tónál töltöttünk, ha kíváncsi vagy rá látogass el Pétfürdőre.  Ha eltöltenél pár napot a városban ajánlom figyelmedbe a Pe-Ki Lux Apartmant ami a tótól pár száz méterre helyezkedik el. Itt tudsz szállást foglalni!

(LM)