Utazási tippek

Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár

Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár

Kép forrása: Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár

Székesfehérvár és környező látnivalói miatt, mindenképpen több napos kikapcsolódást terveztünk a párommal. Szállás kereséskor arra figyeltünk, hogy a napjaink nagy részét kirándulásokkal tervezett idő teszi majd ki, ezért a pihenésünket egy teljesen felszerelt apartmanban tölthessük el természetesen luxus kényelemben.

 

Amikor megtaláltuk a Pe-Ki Lux hirdetését, rögtön tudtuk, hogy még egy meg nem tapasztalt élménnyel fogunk gazdagodni, ha Őket választjuk! A lakóház elhelyezkedése kiváló, mert minden irányból, a főutak tekintetében is, nagyon jól megközelíthető, a város szélén, egy új lakótelepen, új építésű házban. Nagysága pont megfelelő, másfél szobás, nappali konyhás, hálószobás, így az elosztás is ideális több napos itt tartózkodásunkhoz. Az egyetlen dolog, ami számunkra még lényeges, hogy legyen terasza, a reggeli kávéhoz és az esti borozáshoz! Itt máris találkozhatunk a szállásadók figyelmességével, hiszen bekészített kávékapszulákról is gondoskodtak a Tscibo kávéfőzőhöz, így fél perc alatt hozzájuthattunk az isteni aromás koffeinitalunkhoz! A férjem inkább teás, de ezen már meg sem lepődtünk, hogy felszerelve volt különleges tea filterekkel is a konyhafiók. A nappaliban van az étkezősarok, kényelmes kanapé síkképernyős tv, természetesen sok csatornás előfizetéssel és korlátlan wifivel megspékelve. A konyha életvitelszerűen használható, a felszereltsége és kialakítása miatt. (Tschibo kávéfőző, vízforraló, tűzhely, sütő, kenyérpirító stb.) Mi főzni nem akartunk, de lehetett volna, a reggelikhez viszont nagyon szerettük ezt a felszereltséget. Innen igazán élmény volt a reggeli indulás és az esti visszaérkezés.

Székesfehérvár tele van látnivalóval, ide mindenképpen több nap kellett és szerintünk még a környék miatt is visszatérünk a városba. A három nap alatt sikerült felkeresnünk a főbb nevezetességeket, mint: az Országalma és Városház tér, Koronázó Bazilika Romkertje, a Városházán kiállított Szent Korona másolatát, a Bory várat, az Órajátékot, a Püspökkútat, Székesegyházat, a Szent Anna kápolnát és végezetül az Árpád fürdő kényeztető szolgáltatásaival zártuk a kikapcsolódásunk napjait.

Mi még ez előtt a szálláshely előtt sosem feküdtünk boxspring ágyban, sajnos el sem tudom így mesélni milyen érzés, ezt mindenképpen ki kell próbálni, egyszerűen fenomenálisan kényelmes! A hálószoba is nagyon igényes minden szempontból, és itt is illetve a nappaliban is klíma gondoskodik a kellemes hőfokról, a tv pedig a hálóban is rendelkezésünkre állt. A fürdőszobájuk nagyon ízlésesen van kialakítva, ami külön megjegyzést érdemel, hogy itt is nagyon figyeltek a szállásadók a mi kényelmünkre. A csendes fürdőszoba zuhannyal, törülközővel, folyékony szappannal, hajszárítóval és okos mosógéppel van ellátva, ha hosszabb időre tervezné valaki a szállását.

Mindezek után, amiket megtapasztaltunk, szívből és bátran ajánlom minden Székesfehérvárra érkező és szállást kereső utazónak, hogy foglaljanak bátran a Pe-Ki Lux apartmanban, ahol a kényelem, jó ízlés megtalálható, nagyon szép külső csomagolásban, és fedezzék fel ezt a királyi várost!

(X)