Utazási tippek

Miért válasszuk a Balatont ősszel is?

Miért válasszuk a Balatont ősszel is?

Kép forrása: pixabay.com

Megérkezett az ősz, azonban nem kell lemondanunk a Balatonról, mert még így is érdekes kirándulóhely lesz, főleg, ha a környező falukat és látnivalókat is felfedezzük. A jelenlegi helyzet alapján sokan nem mernek külföldre indulni, viszont a nyári árakat sem tudják megfizetni, úgyhogy inkább az őszt választják. Szerencsére a Balaton északi része rengeteg erdőt, turista ösvényt, sípályát és más izgalmakat ígér, amik az őszi időben narancsruhát húznak.

 

Lehet, hogy már nem tudunk fürödni a vízben, azonban kipróbálhatjuk az élményfürdőket. A Pe-Ki apartmanok közelében több SPA és fürdő található, úgyhogy nyugodtan tehetünk egy görbe napot, ahol teljesen feltöltődhetünk lelkileg. Az ősz a borongós és hideg időről híres, az a legjobb, ha idejében felkészülünk a közelgő rosszkedvre.

Aktív pihenésre vágyóknak

Az aktív pihenés kedvelői még most is kipróbálhatják a vitorlázást, ráadásul nem fognak odasülni a hajóhoz, hanem élvezhetik a kellemes nappali hőmérsékletet. Az északi part mellett délen is lehet próbálkozni, vagy választhatjuk a több órás hajókázást is. Ha pedig Balaton, akkor muszáj ellátogatni Tihanyra és Füredre, ahol a hosszú sétányok mellett helyi finomságokat és ajándékokat is vehetünk.

A Balaton-felvidék telis-tele van túraútvonalakkal, aminek nekivághatunk gyalogosan vagy biciklivel. Meg fogják találni a kedvencüket a profi túrázók és a kisgyerekes családok is, itt tényleg minden korosztály kiélvezheti a természet szépségét. A Balaton környéke minden évszakban új arcát mutatja meg, kár lenne kihagyni a legszínesebbet.

(LM)