Utazási tippek

Megéri-e szállodába menni Covid után?

Megéri-e szállodába menni Covid után?

Kép forrása: pixabay.com

A szállodák, apartmanok nem éppen olcsó mulatság viszont különleges szolgáltatásban részesítik látogatóikat. Ma már az internet segítségével több ezer lehetőség közül is választhatunk sőt, még a legkedvezőbb árakat kínáló helyeket is felkeresi nekünk a rendszer. Vannak gyógyfürdők amik kifejezetten gyógyhatású fürdési lehetőséggel szolgálnak. A masszőrök, gyógymasszőrök, szaunák, wellness centrumok már az esetek többségében megtalálhatóak nagyobb pihenőhelyeken és mivel az internet manapság gyakorlatilag az élet forrása több helyen van wifi lehetőség is.

 

De vannak olyan helyek is ahol teljesítenek külön kéréseket is. Ha az ember kikapcsolódás céljából utazik, érdemes a hely nevezetességeit is megtekinteni, kiállításokat, múzeumokat még a helyi ételkülönlegességeket sem szabad kihagyni. Tehát, ha az ember azért utazik is el, hogy kipihenje magát, ajánlott közben bebarangolni az adott város, községet. Valójában gyakorlatilag a csillagos ég a határ na meg a pénztárcánk tartalma. Akár belföldön akár külföldön szeretnénk kikapcsolódni, a lehetőségek tárháza szinte kifogyhatatlan és az élmény sosem maradhat el.

Turizmus a Covid előtt és után

Sajnos, úgy mint sok minden mást, a turizmust is nagyban befolyásolta a Covid járvány mely miatt az emberek nem, vagy csak kevesen és rövid időre mernek külföldre utazni. A járvány előtt virágzott a turizmus tömve voltak a vendéglátó, üdülőhelyek és amíg akkor az volt a legfontosabb kérdés hova és mennyiért most az lett, hogy be vagy e oltva van e oltottságot igazoló kártyád. Így most a biztonságos kikapcsolódás lehetőségét az emberek csak oltottként merik vállalni.

(LM)