Utazási tippek

Küzdjük le a nyaralás utáni depressziót

Küzdjük le a nyaralás utáni depressziót

Kép forrása: pixabay.com

Sokan alig várják, hogy elérkezzen a nyaralás első napja. A kirándulások során új helyeket ismerünk meg, új ingerek érnek minket, ugyanakkor el is fáradunk. A hazatérés után gyakran azt tapasztaljuk, hogy az elmúlt napok élményeivel szemben nagyon unalmas életet élünk. Ha pedig nem vigyázunk, akkor szomorúak, motiválatlanok, fáradtak és akár depressziósok is lehetünk.

 

Ha el akarjuk kerülni a hosszabb kirándulások utáni rossz érzéseket, akkor figyeljünk oda az időzítésre. Nincs annál rosszabb, mint amikor a 10 napos kirándulás után azonnal be kell állni dolgozni. Ehelyett válasszuk ki úgy a napokat, hogy még legyen pár szabadnapunk a hangolódásra.

Legyünk elfoglaltak

Az is segíteni szokott, ha megosztjuk az élményeinket a barátainkkal és a családunkkal. Mutathatunk nekik képeket, odaadhatjuk az ajándékokat, így valamilyen szinten újra éljük az élményeket. Nem szabad a fotelra dőlve néznünk ki az ablakon, hanem le kell kötnünk magunkat. Ha minden napra van valami tennivalónk, akkor nem lesz időnk szomorkodni, és hamarabb belerázódunk a rutinba is.

Amikor nem vagyunk otthon, akkor több ellátandó feladat szokott várni ránk. Ha a hazatérés után nem csinálunk semmit, akkor ez a lista egyre hosszabb lesz. Minél több dolog vár ránk, annál nehezebben fogjuk rávenni magunkat a mozgásra.

Amennyiben még mindig unalmasnak érezzük a napjainkat, akkor eljött az ideje az új élmények keresésének. Próbáljunk ki valami újat, menjünk el edzésre, tanuljunk meg festeni, vagy keressünk közeli kirándulóhelyeket, mindegy mit, csak térjen el a megszokottól.

(LM)