Utazási tippek

Közeli célpontok az autós utazáshoz

Közeli célpontok az autós utazáshoz

Kép forrása: pixabay.com

Egy időben nagyon felkapottak voltak a repülőgépes utazások, mára azonban kezdenek a háttérbe szorulni. A légitársaságok egyre szigorúbb szabályokkal működnek, ami sokszor azt jelenti, hogy csak egy apró táskával vághatunk neki az utazásnak. Nem véletlen, hogy egyre többen teszik le a voksukat az autós nyaralás vagy utazás mellett, mivel így sokkal több szabadságuk van, miközben nem kell senkihez igazodniuk.

 

Horvátország

A legtöbb magyar turista jól ismeri Horvátországot, amit könnyedén meg lehet közelíteni autóval. A horvát földön szó szerint minden korosztály megtalálja a kedvenc szórakozását, bár a legtöbben a tengerpartot keresik. A tengerpart többnyire kavicsos és sziklás, bár fehér homokot is lehet találni. A látogatók kipróbálhatják a finom ételeket, miközben az autóval folyamatosan lehet mozogni, így egy hét alatt jó sok partot megnézhetünk. A part mellett meglátogathatjuk a természetvédelmi területeket is.

Szlovénia

Nyugati szomszédunk szintén rengeteg látnivalóval készül. Szlovénia kicsi területe ellenére nagyon változatos természeti világot nyújt a turistáknak. Ebben az országban minden kívánságunk teljesül, egyszerű, nyugodt, harmonikus, mégis lenyűgöző hely. Találunk tengerpartot, cseppkőbarlangot, folyókat, tavakat és híres várakat is, úgyhogy mindenki kiélheti az utazási vágyait.

Olaszország

Még mindig az autós utazáshoz tartozik Olaszország. Ha több napra tervezünk, akkor rengeteg tengerpart és város közül választhatunk, amik ételekkel, hangulattal, mozgással és pihenéssel várják a látogatókat.

(LM)