Utazási tippek

Kirándulás a munkatársakkal? Nem csak tárgyalás miatt utazhat egy cég!

Kirándulás a munkatársakkal? Nem csak tárgyalás miatt utazhat egy cég!

Kép forrása: Pe-Ki Lux Székesfehérvár apartman

Egy cég életében számos alkalommal jöhet szóba az üzleti utazás. A kisebb és nagyobb vállalkozások ügyvezető, felelős munkatársai sok esetben utaznak tárgyalni a meglévő és leendő ügyfelekkel, ám nem mindig csak ezek a tárgyalások adhatnak okot az utazásra. Egyrészt lehet szó továbbképzésről is, ami nemcsak a cég székhelyén, telephelyén történhet. A képzések manapság leginkább online formában valósulnak meg, de sokszor nincs erre lehetőség, így személyes részvétel szükség. Számos olyan vállalkozás és cég van, amely támogatja munkatársai tanulását, nyelvi képzést vagy egyéb ismeretek megszerzését szorgalmazzák.

 

De sok cég él már a csapatépítő utazások lehetőségével, vagy ad lehetőséget a kikapcsolódásra egy hosszú hétvége vagy pár napos kirándulás megszervezésével. Sokszor maguk a munkatársak szerveznek közös programot csapatépítés jelleggel. Ezek a kirándulások jótékonyan hathatnak a munkamorálra, és növelhetik az együttműködést a kollégák között. Érdemes hát megfontolni, hogy ilyen utakat szervezzünk a kollégáinkkal.

Miért Székesfehérvár legyen az úti cél?

A céges kirándulások úti céljai sokfélék lehetnek. Sok cég nem szeret messze utazni, több órás utat megtenni, inkább olyan várost, helyszínt választanak, ami 1-2 órás utazással elérhető. Ha a Dunántúlon vagyunk, Zala, Vas, Veszprém, esetleg Győr-Moson-Sopron megyében, akkor Székesfehérvár jó úti cél lehet. Egyrészt számos olyan látványosság van, ami érdekes lehet, és jó kikapcsolódással kecsegtet, másrészt rengeteg rendezvény is van, ami szintén érdekes lehet a kollégáink számára.

Emellett egyes látogatóhelyek, mint a múzeumok vagy a kiállítóhelyek, szoktak kifejezetten nagyobb csoportoknak tartani foglalkozásokat, tréningeket, van, ahol kifejezetten csapatépítő tréningre is befizethetünk. De például a szabaduló szobák is jó lehetőséget nyújtanak a csapategység megteremtésére és az együttműködés fejlesztésére, amire Székesfehérváron szintén van lehetőség.

Hol szálljunk meg, ha több napos utat tervezünk?

A céges kirándulás és a csapatépítő tréning is lehet több napos, így szállásról is gondoskodnunk kell. A szállodákat sok főnök nem kedveli, mivel jóval drágábbak, mint a panziók vagy az apartmanok. Az apartmanok ráadásul közös főzési lehetőséget is biztosítanak, ami szintén jó a csapategység kialakítására. Ha Székesfehérvárra tervezzük a kirándulást, akkor a Pe-Ki Lux Székesfehérvár apartman egy jó lehetőség szállás szempontból. Jól felszeret, kényelmes és otthonos, több munkatárs elszállásolására is alkalmas.

Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár Királyhágó u. 4.