Utazási tippek

Kanári szigetek varázsa

Kanári szigetek varázsa

Kép forrása: Lépés Magazin

A Kanári szigetek az Atlanti-óceán szigetvilága, egy káprázatos gyöngyszem, mely gyönyörű strandjairól, egyedülálló természetvilágáról, és egész éves napsütés időjárásáról híres.  A hét vulkanikus sziget sok turista kedvelt célpontja, a legkedveltebb szigetek Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote és Fuerteventura. A hosszú, homokos strandok, a barlangok és hegyek remek lehetőséget nyújtanak egy fantasztikus nyaralásra. Számos szórakozási lehetőség várja az ideutazókat: vízi park, tengeri akvárium vagy az állatkert, búvárkodás, golfozás és megannyi számtalan lehetőség.

 

De hogyan is érdemes utaznunk, ha a Kanári szigeteket szemeltük ki a következő utazásunk célpontjának? A következőkben ehhez adunk egy kis segítséget.

Utazási iroda vagy saját szervezés legyen?

Ha felmegyünk a netre vagy felkeressük a hozzánk legközelebb eső utazási irodát, biztosan találunk Kanári szigeteki utazást. A szervezett utak nagy előnye, pont a nevében rejlik, hogy szervezett, tehát a felelősség, az aggódás, nem feltétlen minket terhel. Emellett meglehetősen kényelmes is, hogy nem nekünk kell mindenre gondolni. A Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote és Fuerteventura szigeteken rengeteg szálloda, üdülő és apartman van, melyek nem a reptér közelében fekszenek, így az odajutást is kell oldani valahogy. A transzfer vagy az autóbérlés leszerezése pedig nem mindenkinek jut eszébe, vagy nem megy önállóan.

Persze az egyéni utaknak is megvan a maga varázs. Az egyik nagy előnyük, hogy kötetlenek, tehát akkor utazunk, amikor akarunk, és oda, ahova akarunk. A szervezett utak esetében meg van kötve a kezünk az időpont és a helyszín tekintetében. Emellett anyagilag is sokszor előnyösebb, ha mi választunk repülőjáratot és szállást, ez pedig sokszor rengeteget számít.

Egyéni utazás szervezése segítséggel

Léteznek manapság olyan utazási lehetőségek is, melyek ötvözik az egyéni és a szervezett utakat. Magát az utat a Kanári szigetekre segítenek megszervezni, legyen szó a szállásról, a repülő útról, az autóbérlésről, a biztosításról, de minden másról is. Viszont nem egy csoportos szervezésben utazunk, hanem egyénileg, tehát nem kötött az utazás, a szervező az igényeinkre szabva foglal le mindet, sőt ajánlj programokat is.

Kiválaszthatjuk, melyik szigetre szeretnénk utazni, és hol mit szeretnénk látni. Lanzarote szigetén a Timanfaya Nemzeti Park vagy a Los Hervideros kedvelt célpontja a turistáknak, Tenerife szigetén a La Laguna az egyik legkedveltebb célpont, aki pedig a Kanári szigetek legszebb strandján napozna, akkor Fuerteventura El Cofete Beach lesz számára a tökéletes úti cél. Ha egyénileg utazunk, bármelyik helyszínt felkereshetjük, nem csak azokat, amelyekre épp akkor van szervezett turnus.

#utazásitipp