Utazási tippek

Irány Debrecen! Kikapcsolódás az egész családnak

Irány Debrecen! Kikapcsolódás az egész családnak

Kép forrása: debrecen.hu

Debrecen és környéke egyre több látogatót vonz mind belföldről mind külföldről. Nemzetközi repülőtere egyre nagyobb forgalmat bonyolít le, egyre több turista érkezik a térségbe, ez pedig mindenképp hozzájárult a térség fejlődéséhez.

 

Családi programok, szórakoztató élmények

A belföldi turisták száma is megszaporodott, az állatkert és hazánk egyetlen állandó vidámparkja, a közeli Hajdúszoboszló világhírű gyógyfürdője és aquaparkja mind mind csalogatják a vendégeket. Debrecen városa is sok csodás kínál, például a Nagyerdei Parkot, ami az egész család számára kitűnő szórakozási lehetőséget kínál. A gyerekeknek épült Ötholdas Pagony játszótér szerez felejthetetlen élményeket, de van itt óriás sakktábla, mászófal és fröccsterasz is, és ha már itt járunk, mindenképp keressük fel a Kultúrparkot, erdei kisvasúttal, mely a vidámpark és az állat- és növénykerttel együtt egy egész napos programot nyújt. Ne erre a napra időzítsük, de keressük fel a Kerekerdő élményparkot is, ami szintén egész napos szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget kínál a családoknak.

Fürdőzni vágyóknak

Debrecentől mintegy húsz kilométerre van az ország egyik leghíresebb gyógyfürdője, a hajdúszoboszlói fürdő. A várost télen-nyáron ellepik a turisták, rengeteg szálloda, panzió, apartman várja a vendégeket. Itt mindig pezseg az élet, sokan külföldről érkeznek, hogy gyógyuljanak, szórakozzanak. A gyógyvíz jód-, bróm-, nátrium-klorid tartalma révén számos betegségre gyógyító hatással bír, így például a nőgyógyászati betegségekre is ajánlják. A hatalmas víziparadicsom számos gyógykezelést kínál, így iszappakolást is, ami nem csak megszépíti a bőrt, hanem még az ízületi fájdalmakat is mérsékli. A gyógyvizes medencék mellett számos kaland várja a vendégeket, óriás csúszdák, vízesés, tengerparti élmények és sok-sok játék. Egy nap alatt fel sem lehet fedezni a hely minden szegletét.

Hortobágyi pillanatok

Aki egy kicsit csendesebb, természetközelibb élményre vágyik, annak a Hortobágy lesz a jó választás. 1999-ben lett az Unesco világörökség része, egy 51 ezer hektáros terület, itt alakult meg hazánk első nemzeti parkja. Szürkemarhák, gémeskutak, daruvonulás, maga a nyugalom. Közel a természethez, a múlthoz, a hagyományokhoz.

Debrecen és környéke számos lehetőséget kínál a kikapcsolódni vágyóknak, legyenek akár párban, akár családdal, baráti társasággal érkezők, itt mindenki megtalálja azt, amiben jól érzi magát. Bármely évszakban, hisz Debrecen és környéke mindig csodálatos.

(LM)