Utazási tippek

Irány a királyok városa!

Irány a királyok városa!

Kép forrása: pixabay.com

Székesfehérvár a királyok városa, sok-sok látnivalóval és élménnyel várja a turistákat minden évszakban. Fejér megye megyeszékhelye sokak számára kedvelt úticél, hisz autópályán könnyen megközelíthető, nem csak nyaralók szeretik itt tölteni az időt, hanem üzletemberek számára is remek találkozási pont.

 

A több napra érkezők, akik szeretnék otthonosan érezni magukat, általában apartmant választanak. A Pe-Ki Apartman egy új építésű ingatlanban várja a vendégeit, másfél szobás, nappali konyhás, épp megfelelő méretű egy kis feltöltődéshez.

Lenyűgöző látnivalók

Székesfehérvár egyik leggyönyörűbb helye a Koronázó Bazilika Romkertje, ami nemzeti emlékhely. István király bazilikájának romjai a múltba repítenek, magyarságunk történetének fontos helyszíne. Itt áll István király szentté avatásakor készült kőkoporsója is. A város főterén az Országalma vonzza a turistákat, a szobrot Ohmann Béla alkotta.

A Bory-vár is lenyűgözi a látogatót, aminek története 1912-ben kezdődött, amikor Bory Jenő egy egyholdas területet vásárolt a Mária-völgyben. A vár minden szegletében megjelenik a romantika és építője sokkal inkább szoborként, mint várként, házként tekintett az épületre.

Különleges élményt kínál az órajáték, ami a magyar történelem legendás királyait és alakjait ábrázolja. Olyan személyeként, akiknek a nevéhez legendák fűződnek. Délelőtt tíz órakor jelennek meg zenei kísérettel, majd ezután kétóránként vonulnak fel. Aki itt jár, érdemes felkeresnie az Óramúzeumot, ahol több száz különböző korból származó fali-, asztali-, zseb- és karóra ejti ámulatba a látogatót.

(LM)