Utazási tippek

Hova utazzunk 60 év felett?

Hova utazzunk 60 év felett?

Kép forrása: pixabay.com

Hatvan év felett az élet nehezebbnek tűnik, azonban a hirtelen kapott szabadidő segíthet abban, hogy kipróbáljuk álmaink utazását. Ma Európán belül is találni olyan üdülőhelyeket, ahol az idősebb korosztály ki tudja élvezni a korral járó előnyöket, valamint kedvük szerint pihenhetnek.

 

Görögország

Görögországot azért szeretik sokan, mert csoportos utazással is ki lehet próbálni, és ha valaki nem akar repülőre ülni, akkor mehet busszal. A jó ár-érték arány hívogató lehet a magyar nyugdíj mellett, ugyanakkor a finom ételeket és a sok látnivalót is kihasználhatjuk. A szárazföld és a szigetek rengeteg élményt rejtenek, választhatjuk a tengerparti pihenést és a városnézést, vagy a kettőnek a keverékét. Az egyik abszolút kedvenc Korfu szigete, ahol rengeteg napsütés és igazi kikapcsolódás vár mindenkire.

Spanyolország

Görögország után muszáj megemlíteni Spanyolországot, ami rengeteg külföldi nyugdíjas kedvenc helye. A Kanári-szigetek egyetlen hátránya, hogy kicsit messzebb van, úgyhogy az út is tovább fog tartani, azonban a vulkanikus táj, a hangulatos helyi piacok, és a hosszú tengerpart egész évben kellemes idővel várja az embereket. Télen 22 fok körül alakul az időjárás, ami nyáron sem szokott 28 fok felé menni, hála a közeli óceánnak. A helyi konyhában kipróbálhatjuk a halakat és a tenger gyümölcsét, miközben az emberek mindenkivel kedvesek és türelmesek. A bátrabbak kipróbálhatják a hajókázást, de a helyi finomságokba is érdemes belekóstolni, mint a churrosba vagy a rumba. Ha a Kanária szigetek túl messze vannak, akkor Mallorca és Ibiza is látogatható.

(LM)