Utazási tippek

Gárdonyi rönkvár

Gárdonyi rönkvár

Kép forrása: Gárdonyi rönkvár

A Gárdonyban található Gárdonyi rönkvár az Egri vár és az Egri csillagok című regény helyszínének kicsinyített mása, amely Agárdpusztán épült, Gárdonyi Géza szülőháza szomszédságában. 2012-ben adták át az építményt, egész napos megnyitó program keretében.  

 

A Rönkvár hozzájárulhat a hősies helytálláshoz, ahogyan Gárdonyi Géza regényéhez is hozzájárult. A Rönkvár meglátogatásával közelebb kerülhetnek az akkori korhoz, illetve az akkori emberekhez, a regény eseményei élményszerűbbnek tűnnek majd a rönkvárbeli kalandok után. Ha ellátogatunk ide, biztosak lehetünk benne, hogy vitézként távozhatunk! Nos, ennek a gyerekek biztosan nagyon örülnének, hiszen a közel 500 m2-es rönkvárban többek között megtalálható a Dobó bástya, egy föld alatti labirintus, és egy torony is, melyeket be lehet és kell is venniük! Igazi korhű programokkal és játékokkal várják az ideérkezőket!

A gárdonyi várkapitány végigkalauzolja őket a váron, a kazamatarendszeren, és természetesen bepillantást nyerhetnek a várvédő vitézek életébe! Igyekeznek olyan élményekhez juttatni a látogatókat, amivel gazdagodva érdeklődőbbek lesznek nemcsak az irodalom, a történelem, de eleink hősi tettei iránt is. Az pedig hab a tortán, hogy ismét egy levegőn eltöltött, mindenki számára izgalmas nappal leszünk gazdagabbak!

Április 1-től október 31.-ig látogatható hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.

Cím:  2484   Agárd, Sigray u. 1.

#utazásitipp #gárdony