Utazási tippek

Fókuszban a székesfehérvári apartmanok

Fókuszban a székesfehérvári apartmanok

Kép forrása: Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár

Székesfehérvár megannyi élményt, látnivalót, kalandot kínál az oda látogató turistáknak, nem mindegy azonban, hogy hol szállunk meg. A szállodák mellett egyre többen szeretnének jobban beilleszkedni a város életébe, átvenni a lüktetését és választanak inkább egy apartmant. A székesfehérvári apartmanok széles kínálata található meg a különböző internetes szállásfoglaló felületeken.

 

Üzleti céllal utazóknak is ideális

Az apartmanokat sokan azért választják, mert nem szeretnének szállodába menni, az ottani időrendhez alkalmazkodni, kényelmesebb számukra egy otthonos környezet. Különösen akkor, ha kisgyermek is van a családban. Ilyenkor a saját konyha mindig nagy kincs, mint ahogy a mosógép és minden olyan dolog, ami egy szállodában nincs meg, viszont egy apartmanban megvan. Az apartmant azonban nem csak azok választják előszeretettel, akik nyaralni érkeznek Székesfehérvárra, hanem az üzleti céllal utazók is.

Ők ugyanis nem tudnánk kihasználni a szállodák wellness-részlege nyújtotta lehetőségeket, hisz dolgozni, tárgyalni, üzletet kötni mennek Székesfehérvárra. Ezen kívül pedig a napirendjük sem mindig olyan, ami megfelelne a szállodák kínálatának, már ami a reggeli és a vacsora időpontját illeti. Az is sokszor előfordul, hogy egy-egy üzleti megbeszélés zárása nem egy klubban, hanem egy apartmanban történik meg. Egy kellemes iszogatás, beszélgetés remek helyszíne egy apartman. Akik dolgozni érkeznek Székesfehérvárra, azok számára is nagyon fontos, hogy el tudjanak végezni minden olyan dolgot, amit otthon. Hogy tudjanak adott esetben főzni, mosni, amit egy szállodában nyilván nem tudnak megtenni.

A székesfehérvári apartmanok között találunk egész kicsi, garzonlakásokat is, és vannak olyanok is, melyek akár egy nagyobb, vagy több nagyobb család befogadására is alkalmasak.

Ha már Székesfehérváron járunk

Azonban bármilyen céllal érkezünk is a városba, mindenképp érdemes időt szakítani arra, hogy megnézzük Székesfehérvárt. Hisz itt találjuk István király bazilikájának romjait, a romkert egy Nemzeti Emlékhely, a múltunk egy érdekes és értékes darabja, nem szabad kihagyni. Székesfehérvár szabad királyi város jogállását Szent István királytól kapta, ennek állít emléket a Fehérvári jog című alkotás a Városháztéren. A Püspöki palota, a Bory-vár, és az Órajáték mellett megannyi csodával várja vendégeit Székesfehérvár. Így az Árpád Fürdő, ami segít a testi és lelki feltöltődésben, de itt, a Városházán kiállítva találjuk meg a Szent Korona hiteles másolatát is, amit egész közelről megcsodálhatunk.

Ha kedvet kaptál próbáld ki a Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvárt!