Utazási tippek

Fizessük a szállásunk SZÉP Kártyával

Fizessük a szállásunk SZÉP Kártyával

Kép forrása: Pe-Ki Lux Apartman

A SZÉP kártya egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a cégek és vállalkozások béren kívüli juttatásokat adjanak a dolgozóknak. A SZÉP kártyára meghatározott összeg kerülhet, a cégek döntik el, ebből mennyit szeretnének adni a munkatársaknak, azt viszont már a munkatársak határozzák meg, hogy melyik alszámlára szeretnék kérni azt az összeget, legalábbis a legtöbb esetben.

 

Három alszámla közül választhatunk: szállás, vendéglátás és szabadidő. Érdemes alaposan megválogatni, hogy melyik számlára kérjük a béren kívüli juttatásunkat, ugyanis nem véletlen, hogy külön alszámlák vannak.

A szállások általában csak a szállás alszámlát fogadják, fogadhatják el, az éttermek, vendéglátó helyek pedig a vendéglátás alszámlát. A szabadidő alszámla a másik kettő alszámlánál kicsit szélesebb körben használható. Felhasználhatjuk egyes optikákban, fürdőkben, wellnesközpontokban, de játszóházakban, kalandparkokban és állatkertekben is. Érdemes utána járni, hogy a SZÉP kártyánkat hol fogadják el, ugyanis többféle pénzintézetnél is igényelhetnek a cégek SZÉP kártyát, az OTP Banknál, az MKB Banknál és a K&H Banknál is.

Melyik alszámlára érdemes kérni a béren kívüli juttatást?

Mivel több pénzintézet is bocsájt ki SZÉP kártyát, így érdemes utána járni, hogy ahol majd használni szeretnénk, ott elfogadják-e vagy sem. Arról, hogy melyik banknál igényli egy cég a SZÉP kártyát, arról nem a munkatársak döntenek. Az alszámlákat viszont érdemes jól megfontolni, és kicsit utána járni. Tegyük fel magunknak a kérdést, mire is szeretnénk költeni a kapott összeget? Ha leginkább nyaralásra szánjuk, akkor a szállás alszámlát érdemes használni, viszont ha vendéglátóhelyeken használnánk fel, akkor inkább a vendéglátás alszámlát.

A vendéglátás alszámlát egyébként már egyes boltokban vásárlásra is használhatjuk, érdemes tehát utána járni, hogy van-e ilyen bolt a közelünkbe. Emellett vannak olyan szállások, amelyek nemcsak a szállás alszámlát fogadják el, hanem bármelyik másikat is. Ez a koronavírus járvány miatt jó lehetőség lehet, hiszen a járvány idejére a szállások bezártak, így akinek ezen az alszámlán volt összege, nem tudta használni, ha pedig egy bizonyos ideig nem használjuk fel a számlán lévő összeget, akkor az visszautalásra kerül a cégnek.

Melyik alszámlát fogadják el a Pe-Ki Lux Apartmanokban?

A Pe-Ki Lux Apartmanon például mind a három alszámlát elfogadják, ha náluk bérlünk apartmant. A Pe-Ki Lux Apartmanokat megtaláljuk Székesfehérváron, Pétfürdőn, Várpalotán és Balatonfüreden. Bármelyik alszámlán is van a béren kívüli juttatásuk, náluk mindegyik alszámlával fizethetünk.

(LM)