Utazási tippek

Balatonfüred, Koloska-völgyi Vadaspark

Balatonfüred, Koloska-völgyi Vadaspark

Kép forrása: welovebalaton.hu

Olyan szép az őszi erdő, az ezer féle színével, illatával! A vadállatokat is imádjuk, ha gyerekeink vannak, akkor ennél jobb programot kitalálni sem lehetne, hogy lefárasszuk őket úgy, hogy az egész család közben jól érezheti magát. Mert, hogy van nekünk itt Balatonfüreden egy ilyen szuper lehetőségünk!

 

Elmehetünk az aggancsosok világába, és higgyék el, sokkal szebb lesz, mint amikor az állatkertben láthatjuk őket! A vadaspark a Koloska-völgy egy elkerített része, ahol féltucatnyi madárfajtát, muflonokat, őzeket, dámszarvasokat, gímszarvasokat nézhetünk meg egy fél kilométeres séta során, közben két “kilátóra”, magaslesre is felmászhatunk. Nem kell megijedni, nyugodtan indulhatunk pici gyerkőccel is, hiszen méretében az egész apró tappancsokhoz van méretezve,a  séta hossza. Autóval érkezve érdemes a Koloska csárdánál leparkolni, innen mintegy 800 méter erdei út vár ránk, de ha még közelebb szeretnénk állni, a vadaspark melletti parkolóig is elmehetünk. Buksit hagyjuk otthon, hiszen ezek az állatok, akik itt élnek nincsenek hozzászokva a kutyákhoz az életterük teljesen természetes. Az etetésük is szigorúan tilos, higgyék el, nem éheznek nélkülünk sem!

A bejárat szép faragott fából készült, rajta áthaladva találjuk Tody kutya és gazdája szobrát. Innen indulhat a sétánk, ami remélhetőleg nagyon kellemes és izgalmas lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt, mert az állatokat testközelből lehet látni, viselkedésüket megismerni. A létesítmény 2,2 hektáron terül el, amely teljes egészében a magyar állam tulajdonában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő, védett természeti terület, része a Natura 2000 hálózatnak.

A vadaspark ötlete 2010-ben született, célja az ember és a természet közötti kapcsolat fejlesztése, a vadon élő állatokhoz kötődő ismeretek bővítése. Teljes anyagi fedezetét, (15 milliós beruházást) a Bakonyerdő Zrt. vállalta magára, mindenfajta pályázati lehetőség igénybe vétele nélkül, kizárólag saját forrásból. Szívmelengető érzés egy erdei kirándulás, akár családdal, barátokkal, akár egyedül járja az ember a természetet. Ha gyerekekkel keresünk olyan programot a Balaton parthoz közel, ami élményt is ad, friss levegőn való mozgást és boldog együttlétet, akkor ez a vadaspark tökéletes választás – az év bármelyik hónapjában.

A vadaspark egész évben belépő díj nélkül várja kedves látogatóit! Balatonfüred, Táncsics Mihály u.19.

#utazásitipp #balatonfüred