Utazási tippek

Alcsútdobozi Kalandpark

Alcsútdobozi Kalandpark

Kép forrása: alcsutikalandpark.hu

Aktív program természetbarátoknak, ha az időjárás is kellemes, szabadidő hasznos eltöltésére a kalandparkozás. Családdal, barátokkal, kortól szinte függetlenül remek kikapcsolódás és egészséges mozgáslehetőség, garantált jókedvvel.

 

Alcsútdoboz Fejér megyében, Székesfehérvártól 35 kilométerre, északra fekszik, látogatottsága elsősorban az Alcsúti Arborétum Természetvédelmi Terület szépségének köszönhető. A helyiek leginkább kastélykertnek nevezik az arborétumot a különleges fáival. Jó hír, hogy még több okunk lett ellátogatni Bicske járás kiemelkedően szép településére.

2016-ban létesítették a Kalandparkot a Csaplári-erdő vadregényes helyszínén, kihasználva a természet nyújtotta adottságokat. Az őshonos fákat, még az uradalmi időkben telepítették, mára már szép dús lombkoronáikkal árnyékolják a tájat.

A kalandparkhoz ezek a magas fák, szolgáltatták a legjobb tartóelemeket, ahol szükséges volt, oszlopokat helyeztek el. Állványok, kilépők, drótkötelek segítenek a magasba vágyóknak, nagyon romantikus és izgalmas, hogy a fák tetején „repkedhetnek”a hétpróbások. Mindehhez természetesen a legnagyobb biztonsági felszerelés tartozik, sisak, biztonsági öv, kesztyű, a kicsiknek sem kell félniük, stabilan tartja őket a szerszámozás.

Van trambulin, ami jó kezdet lehet a bemelegítésre. A csoportosan érkezőkre is gondoltak, a csapatépítő pályán, ég és föld között lengedezve a dróton kiderül, ki kivel szolidáris…

A pályák nehézségi és magassági foka három korcsoportra van tagolva: gyermek,-junior- és felnőtt pálya. Természetesen nem a kor, hanem a testmagasság dönti el, ki melyikre mehet fel. 130 cm felettiek a junior pályán bontogathatják a szárnyaikat, a felnőtteknek és a 130 cm feletti, bevállalósabb csemetéknek a felnőtt pálya nyújthat kihívást. Igazi bátorságpróba végigmászni az elemeken, a domboldalon álló fák tetején állva egészen különleges térélményben részesülnek a kalandorok. Gyönyörű a hársfasor, s itt található az ország legöregebb libanoni cédrusa.

Lehetőség van kezdőknek gyakorló pálya használatára, kérhető oktatás, szükség esetén animátori segítséget és mentést is biztosítanak. A pályák teljesítése után az ott működő pizzériában lehet vissza pótolni a kalóriaveszteséget, és hűsítő italokat fogyasztani.

A Kalandpark szezonálisan működik, szombat-vasárnap és ünnepnapokon 10:00-18:00 óráig

Cím: 8087 Alcsútdoboz, Csaplári-erdő, Elérhetőség: 06-20/387-4613

Pe-Ki Apartman

#utazásitipp #kirándulás