Utazási tippek

A legjobb tippek, ha repülővel utazunk

A legjobb tippek, ha repülővel utazunk

Kép forrása: pixabay.com

A repülővel utazásnak megvannak a maga szabályai, de rengeteg trükk létezik, hogy még kényelmesebb legyen az a pár nap. Nézzük a legfontosabbakat!

 

  1. Ma már nem kell a reptéren vásárolni vizet, nyugodtan vigyünk magunkkal egy üres palackot, majd töltsük fel a mosdóban.

  2. Ha ékszereket viszünk magunkkal, azok könnyen összegabalyodnak. Szerencsére használhatunk gyógyszertartót, ami szépen rendszerezi azokat.

  3. Ha kiválaszthatjuk az ülőhelyünket, akkor mindig próbáljunk meg a szárny közelében maradni. Itt érezhető a legkevésbé a turbulencia.

  4. Utazás előtt érdemes lefényképezni a fontos dokumentumokat. Sokan biztonságos helyen őrzik az eredeti papírjaikat, és inkább a telefonos változattal mennek várost nézni. Ha mindenképpen az eredeti okmányokat viszünk magunkkal, akkor soha ne tartsuk a pénztárcában. Inkább a pénz lopják el, minthogy nehezebben jussunk haza.

  5. Az utazási méretű samponok és tusfürdők akkor is jól jöhetnek, ha kifogytak. Töltsük újra a következő utunk során.

  6. A reptéri termináloknál mindig a legelső mosdók a zsúfoltak. Megspórolhatjuk a sort, ha inkább elsétálunk a messzebb lévő mosdóig. Így nemcsak nyújtózunk egyet, hanem várnunk sem kell.

  7. Ma már sok telefon roamingot használ, úgyhogy nem maradunk internet nélkül. Persze, a biztonság kedvéért előre letölthetjük az adott hely GPS adatait, így nemcsak a netünkön spórolunk, hanem az akkumulátoron is.

  8. A helyspórolás legjobb módja, ha hajtogatás helyett csavarjuk a ruhát.

  9. Ha a poggyászra törékeny feliratú címke kerül, akkor az kerül a csomagok tetejére, tehát mi kapjuk vissza először.(LM)