Utazási tippek

A főszezonon kívül is csodás a Balaton

A főszezonon kívül is csodás a Balaton

Kép forrása: pixabay.com

Nekem a Balaton a Riviéra – szól a népszerű dal. A Balaton a maga varázsával mindenkit elvarázsol. Sokan töltik a nyári szabadságot a magyar tengernél, azonban a Balaton nem csak nyáron szép és nem csak nyáron népszerű.

 

Hanem ősszel és télen is. Ilyenkor is zajlik az élet a Balatonnál, kulturális rendezvényekkel, kirándulásokkal, tóparti sétákkal. Egyre több turista fedezi fel az őszi-téli szabadság szépségeit.

Balatonfüred az egyik legnépszerűbb

Balatonfüred is számos programot kínál nem csak nyáron, hanem télen is. Ide érdemes több napra érkezni, hisz annyi a látni- és felfedeznivaló. Aki pedig olyan szállást keres, ahol úgy érezheti magát, mint otthon, keresse fel a Pe-Ki Apartmant, ami egy újépítésű ingatlan második emeletén található, nyugodt és harmonikus belső terei pedig elvarázsolják az oda érkezőket.

Ki sem kell tennünk a lábunkat Balatonfüredről ahhoz, hogy eltöltsünk egy kellemes hetet, hisz annyi a látnivaló. Például a Tagore sétány és emlékfapark, ami Rabindranath Tagore bengáli hindu költőről kapta a nevét, aki hálája jeléül telepíttetett hársfákat a parkban, miután itt gyógyíttatta meg szívbetegségét.

Balatonfüred forrásairól is híres, ezek a szénsavas források számos gyógyhatással bírnak. Így szív- és érrendszeri betegségek gyógyítására használják elsősorban, de epe- és bélbántalmak és cukorbetegség ellen is hatásos. A híres füredi vizet egyébként a Tagore sétányon lévő ivókútnál is meg lehet kóstolni ezt a különleges, gyógyhatású vizet.

(LM)