Utazási tippek

A felfedezésre váró Miskolctapolca

A felfedezésre váró Miskolctapolca

Kép forrása: miskolc.hu

Megannyi élmény várja a látogatókat Miskolctapolcán, kezdve a lenyűgöző barlangfürdőtől egész a Csónakázó-tóig. Akár egy napra, akár egy egész hétre is érdemes ellátogatni a borsodi megyeszékhelyre és felfedezni miskolctapolcai városrész csodáit. Miskolctapolca 1950-ig Görömböllyel együtt önálló település volt.

 

Európában egyedülálló barlangfürdő

Miskolctapolca egyik leghíresebb nevezetessége a barlangfürdő, ami évről évre turisták tömegeit mozgatja meg. A fürdő egész évben látogatható. És hogy mitől különleges? Több százezer éves mészkő barlangokban fürdőzhetünk, ahol a termálvíz kellemes, jótékony, gyógyító hatását is élvezhetjük. A víz jelentős mennyiségben tartalmaz magnéziumot, kálciumot, káliumot, hidrogénkarbonátot és szulfátot, emellett alacsony a sótartalma, így korlátozás nélkül lehet fürdőzni benne, a jótékony hatását pedig elsősorban az ízületek hálálják majd meg. A medencék vize 33-35 fokos, a mészkőfalak alatt pedig igazán különleges élmény a fürdőzés.

Az élményfürdőzés szerelmesei számára is tartogat kalandokat Miskolctapolva, vizes kalandokkal, wellness birodalommal és fitneszlehetőségekkel. Akik pedig a csodás természetben szeretnének kikapcsolódni, Miskolctapolca számukra is jó választás. A Bükk több túraútvonalán is elindulhatunk bármelyik évszakban, a hegység ugyanis mindig mutat valami újat, valami mást. Ha pedig extrémebb kalandokra vágyunk, irány a kalandtúrapark, ami szintén egy szabadtéri szórakozási lehetőség, kalandpályákkal, ügyességi feladatokkal.

És ha már az épített különlegességeknél tartunk, nem mehetünk el az Avalon Park mellett sem, aminek játszóháza a legkisebbek igazi csodabirodalma, de a nagyobbak is megtalálhatják a szórakozásukat, nevezetesen a gokartpályán. Miskolctapolcán egy bobpálya is várja a vendégeket, ha pedig csak sétálni, kikapcsolódni, feltöltődni szeretnénk, akkor tegyünk egy nagy sétát a Csónakázó-tó körül vagy keressük fel a Békás-tavat, ami egy volt kráterben helyezkedik el.

A múlt nyomában

A Jézus Szíve Sziklakápolna egy különleges nevezetesség, ezt két barlangból alakítottak ki, és 1935-ben szentelték fel. A kápolna boltíves főhajója 25 méter hosszú. Miskolctapolcán megtaláljuk a miskolci bencés apátság romjait is, pontosan a barlangfürdő bejáratánál. A 900 éves romokat 2012-ben fedezték fel.

Legyünk akár aktív kirándulók, keressük akár a csendesebb, pihentetőbb élményeket, Miskolctapolca mindenki számára tartogat meglepetéseket és maradandó élményeket. Kisgyermekes családoknak, baráti társaságoknak, idősebbeknek egyaránt.

#utazásitipp