Utazási tippek

5 különleges Valentin-napi program, ha idén újdonságra vágyunk

5 különleges Valentin-napi program, ha idén újdonságra vágyunk

Kép forrása: Spirit Hotel Thermal Spa

Tudjuk, hogy nemcsak Valentin-napon kell kimutatnunk a szeretetünket, ugyanakkor egy kis figyelmesség jólesik télvíz idején is, legyen szó friss kapcsolatról, vagy akár több évtizedes házasságról.

 

A berögzült, szokásos ajándékok helyett azonban érdemes idén újdonságot vinni a szerelem ünnepébe. Ha úgy érezzük, meghaladnánk a virágcsokrot és a szívecskés csokibonbont, íme néhány tipp, milyen irányokban gondolkozzunk!

Szent Valentin (magyarul Szent Bálint) a III. században a császár tiltása ellenére titokban házasította össze a katonákat kedveseikkel, így vált az újkori szerelem ünnepének jelképévé. A Valentin-nap Magyarországon is töretlenül népszerű, amit jól mutat, hogy ilyenkor sokkal többet költünk, különösen virágokra és csokoládéra. A figyelmesség önmagában kedves szerelmes gesztus, azonban miért ne frissítenénk kicsit idén az ajándék repertoárunkat? Mielőtt azonban elkezdünk ötletelni, figyeljünk az ajándékozás egyik alapszabályára: ne legyen öncélú, ne kizárólag rólunk, hanem kettőnkről szóljon. A következőkben a sárvári Spirit Hotel szakértője ad néhány tippet arra, hogy tapasztalataik alapján melyik romantikus programok válhatnak be leginkább.

  1. Éljük át újra az első randit!

Mi más lehetne romantikusabb, mint felidézni az első közös emléket? Csináljunk mindent ugyanúgy, mint régen, kis játékossággal pedig még az akkori élethelyzetünkbe is beleképzelhetjük magunkat. Ha tehetjük, menjünk el a randi helyszínére, öltözzünk hasonlóan, és idézzük fel közösen az első élményeket. A mobilunkat rakjuk el, hogy senki ne zavarjon meg minket az átszellemülésben!

  1. Szervezzünk saját otthoni Valentin-maraton-napot!

Ha nem szeretnénk kimozdulni, szervezzünk saját szerelmes napot, amikor együtt lehetünk, és nincs más dolgunk, csak beszélgetni, egymásra figyelni. A Spirit Hotel szakértője szerint indítsuk ilyenkor a napot egy ágyban elfogyasztott reggelivel, amely megteremti a harmóniát. Készítsünk elő közös kedvenc playlisteket, majd főzzünk közösen, és ha van kedvünk, próbáljuk ki a beltéri piknik műfaját, ami nagyon szórakoztató lehet. Délutánra társasozással is készülhetünk, az este pedig egy közös fürdő után kivételesen minden lelkifurdalás nélkül átmehet sorozatnézésbe is, ha úgy tartja kedvünk!

  1. Kössünk barátságot a lovakkal!

Nagyszerű Valentin-napi kikapcsolódás lehet egy páros lovaglóóra. A lovak közelsége köztudottan jó hatással van a mentális egészségre: megnyugtat, oldja a stresszt. Az állatokkal való kontaktus pozitív érzelmeket generál, az pedig, hogy ezt együtt tapasztaljuk meg, tovább erősíti a köteléket. Ráadásul a lovaglás nemcsak a léleknek, hanem a testnek is jót tesz, hiszen többek között javítja a tartást és fejleszti a koordinációs készséget.

  1. Melegedjünk fel egy wellnesshétvégén!

A februári hidegben nagyon kellemes program meleg termálvízben fürdőzni, vagy részt venni egy testet-lelket melengető szaunaszeánszon. A Bálint-nap idén hétfőre esik, így szinte adja magát az ötlet: ha tehetitek, vonuljatok el egy romantikus hosszú hétvégére egy wellness-szállodába! A Spirit Hotelben többek között lehetőség van a páros Hamam kipróbálására, és akár az ágyban is elfogyaszthatjátok a reggelit. Jár nektek egy kis kényeztetés! Ha pedig kipróbálnánk egy új közös hobbit, arra is van lehetőség, hiszen február utolsó hétvégéjén belekóstolhatunk a klasszikus és latin táncok világába.

  1. Legyünk turisták a saját városunkban!

Ha kedvünk támadt kimozdulni, de nem szeretnénk céltalanul bolyongani, akkor remek programlehetőség a vezetett városi séta. Rengeteg alternatíva közül választhatunk, az épületbejárástól az egész nagy városrészeket felölelő, hosszabb sétákig. Szinte végtelen számú tematika létezik: bűnügyi vagy irodalomtörténeti séta, art deco vagy épp szecessziós épületek felfedezése. Mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő városnéző túrát, és nagyon izgalmas együtt újra felfedezni egy helyet, ahol évek, évtizedek óta élünk. Ebből a programból akár Valentin-napi hagyományt is teremthetünk. Az efféle közös élmények még erősebbé teszik az összetartozás érzését.

Spirit Hotel Thermal Spa*****superior

A Spirit Hotel Thermal Spa*****superior 2008-as megnyitása óta a hazai szállodaipar egyik zászlóshajója. A több hazai és nemzetközi díjat is elnyert szálloda dús erdők és a festői hét tó közvetlen szomszédságában található Sárváron, pár perces sétára a városközponttól. 271 szobával rendelkezik, szolgáltatásai gerincét a 10 ezer négyzetméter alapterületű Oázis fürdő- és wellness részleg adja, melyhez egyedülálló gyógyászati és medical spa központ tartozik. Az 1 kilométeres mélységből feltörő, 46°C hőmérsékletű Spirit Gyógyvíznek különleges és világszínvonalú a jótékony hatása. A Spirit Hotelt 2010-ben a hazai szállodák közül elsőként, és egyedüli magyar ötcsillagos szállodaként a European Health & Spa Award Best Destination Spa elismerésével tüntették ki. 2014-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat és a Magyarország legjobb ötcsillagos konfenerciahotelének járó Aranynap-díjat is. A hotelt 2015-ben a Gault & Millau Kalauz a legjobb magyarországi wellness hotelnek választotta. A Spirit Hotel 2018-ban elnyerte a Seven Star Global Luxury Awards „Signum Virtutis” díjat, mellyel bekerült a világ különleges prémium márkákat és szolgáltatásokat tömörítő elit klubjába, 2019-ben pedig a Spirit Hotelé lett a leginnovatívabb spa hotelnek járó díj, melyet az Európai Gyógyfürdők Egyesülete (ESPA) ítélt oda.

www.spirithotel.hu | www.facebook.com/spirithotel