Technika

TikTok rövid története

TikTok rövid története

Kép forrása: pixabay.com

A TikTok egy kínai származású közösségi média platform, amelyet a ByteDance nevű vállalat fejlesztett ki. A  TikTok elődjeként a Douyin-t hozták létre Kínában 2016 szeptemberében, majd a TikTok márkanevet használták a nemzetközi piacra lépéskor. Az alkalmazás gyorsan népszerűvé vált fiatalabb felhasználók körében a videómegosztás és az alkotás lehetőségeinek köszönhetően.

 

A TikTok története:

Douyin indítása: A Douyin 2016-ban debütált Kínában. A Douyin lehetővé tette a felhasználók számára, hogy rövid videókat készítsenek és osszanak meg zenére, effektekkel és szűrőkkel kiegészítve. Az alkalmazás elsődleges célközönsége a fiatalabb generáció volt.

TikTok nemzetközi expanziója: 2017 végén és 2018 elején a ByteDance bevezette a Douyin nemzetközi változatát a TikTok márkanevű alkalmazást. A TikTok 2018-ban elérhetővé vált az Egyesült Államokban és más országokban is.

Gyors növekedés: A TikTok azonnal megszerette a fiatalabb felhasználókat világszerte, és az alkalmazás használatával készült videók váltak virálissá. A rövid, szórakoztató videók, a zenei playback és a kreatív effektek lehetősége vonzotta a felhasználókat.

Felvásárlások és egyesülések: A ByteDance több vállalatot is felvásárolt vagy egyesült velük a TikTok fejlesztése során. Az egyik legjelentősebb ilyen egyesülés a Musical.ly volt, amely egy másik rövid videómegosztó platform volt. A Musical.ly felhasználói később a TikTok közösséghez csatlakoztak.

Folyamatos fejlesztés: A TikTok folyamatosan fejleszti és bővíti funkcióit. Az alkalmazásban most már megtalálhatók élő közvetítések, azonnali üzenetküldési lehetőség és egyéb funkciók is.

 

A TikTok továbbra is népszerű platform marad a rövid videók megosztására és a közösségi interakcióra. Mivel az alkalmazás továbbra is fejlődik és alkalmazkodik az új trendekhez és igényekhez, várhatóan továbbra is fontos szerepet játszik a közösségi média világában.

 

LM