Technika

Nincs kamera, nincs GPS – elérhető a legújabb butatelefon

Nincs kamera, nincs GPS – elérhető a legújabb butatelefon

Kép forrása: Lépés Magazin

Pár éve még el sem tudtuk volna képzelni, hogy valaha azt gondoljuk, az okostelefon sokban korlátozza az életünket. Ha nem vagyunk online, ha nem vagyunk jelen, ha nem osztunk meg mindent, akkor vajon mi lesz?

 

Az okostelefonok azonban sok minden másra is képesek, eltárolják adatainkat, azt, hogy mikor hol járunk. Tárolják fotóinkat, melyek akár illetéktelenek kezébe is kerülhetnek.

Az elmúlt években többször is bebizonyosodott, hogy milyen hátrányai vannak az okostelefonoknak, így egyre nagyobb igény keletkezett egy olyan telefonra, ami túl van a technológiai és társadalmi trendeken, és mindössze egy telefon.

Biztonságban

Ez lett a Benco V80s, ami GPS és kamera nélküli telefon, használatával jelentősen csökken a nyomon követés érzése. A Benco V80s képest a wifi használatára, és a 4G-t is támogatja, ujjlenyomat-olvasót és Android11-es rendszert kínál, azaz továbbra is letölthetők, használhatók az alkalmazások, nem kell e tekintetben kompromisszumot kötni.

Képernyője 6,5 hüvelykes, kiváló képminőséggel. 5000 milliampeter akkumulátorral és akár 4 gigabájt RAM-mal, 64 gigás felső tárolóval, 1,6 gigahertz-es processzorral lesz kapható két színben. Igen, még nincs forgalomban, de a technikai paraméterei már elérhetők.

A magánélet védelme

A Benco biztosítja a biztonságos mobilélményt, az operációs rendszer pedig lehetővé teszi, hogy korlátozó adatvédelmi beállításokat végezzünk el az egy alkalmazások esetében. A közösségi média platformjait lehet ugyanúgy használni, ami persze felvet további kérdéseket. Annyi biztos, hogy igen nagy a kereslet a telefon iránt, aminek az ára még nem ismert, hiszen még nincs forgalomban.

Előnyből hátrány

Az okostelefonok használatával kapcsolatban nagyon sok előnyt fogalmazhatunk meg, hisz az életünket nagyban megkönnyítik ezek a készülékek. Online azonnal tudunk intézkedni, dolgozni, reagálni. Posztolni, kapcsolatot tartani vagy teremteni. Sokszor azonban az okostelefonoknak épp ez a hátránya is, hogy beszippantja az embert, elmagányosul a telefonjával. Az okostelefonok továbbá tárolják, hogy hol jártunk, fotóink pedig egy támadás révén akár illetéktelenek birtokába is kerülhetnek. Az okostelefonok szinte az egész életünket befolyásolják, gondoljunk csak arra, hogy mennyire tehetetlenek vagyunk, ha éppen nincs nálunk vagy lemerült a készülék.

A Benco V80s az adatvédelmet helyezi az előtérbe, hisz azzal, hogy nincs kamerája és nincs GPS, máris két fontos dolgot iktat ki, ami veszélyforrás, ha a magánéletről van szó.

(LM)