Technika

Mit tud az okosóra?

Mit tud az okosóra?

Kép forrása: pixabay.com

Az okosórák nemcsak az idő és a dátum jelzésére jók, hanem számtalan funkcióval rendelkeznek. Még a legolcsóbb termékek is hasonlítanak egy telefonhoz, mivel látjuk rajta az üzeneteket, a hívásokat, és olykor válaszolni is tudunk rájuk. Ezek az órák nemcsak a hétköznapokban jönnek jól, hanem edzésnél, sétánál, vagy akkor, amikor nem akarunk telefont használni. Egyre több ember csuklóján látni olyan terméket, aminek saját SIM kártyája is van, így tényleg átveszi a telefon helyét.

 

Alap és extra funkciók

Az alap funkciók közé tartozik a tárcsázó, a hívásnapló, az üzenetek kezelése, de ott van a naptár, a számológép, stopper, zenelejátszó és bizonyos esetekben a kamera is. Az emberek szeretik a lépésszámlálót, az alvásfigyelőt, a pulzusmérést, vérnyomásmérést, és azt, hogy az óra figyelmezteti őket, amikor túl sokáig vannak egyhelyben. Ha pedig mindez vízálló kiszerelésben van, akkor az esőben és a zuhany alatt sem kell idegeskednünk.

Amennyiben nem akarunk kapcsolódni a telefonhoz, akkor még mindig használhatjuk az alapfunkciókat. Ugyanúgy látni fogjuk az időt, használhatjuk a fitnesz részleget, és beállíthatjuk a következő ébresztőt. Sokkal jobb érzés a kellemes rezgésre kelni, mint a hangos csengőhangokra, amik szinte kidobják az ágyból az embert. Azonban a csatlakozás hiánya azt jelenti, hogy nem fogjuk kihasználni az összes lehetőséget, ami egy olyan okostelefonra hasonlít, amit sosem csatlakoztatunk az internethez. Szerencsére ma már nem csökkenti az akkumulátort a Bluetooth használat, úgyhogy inkább csatlakoztassuk.

(LM)