Technika

Minden útfelületen jól teljesít, és még takarékos is ez a négy évszakos gumi

Minden útfelületen jól teljesít, és még takarékos is ez a négy évszakos gumi

Kép forrása: Goodyear

A Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 győzedelmeskedett az Auto Bild négy évszakos abroncs tesztjén.

 

 

  • Az Auto Bildpéldásnak minősítette a Vector 4Seasons Gen-3-at
  • Az abroncs a „2022 zöld abroncsa” címet is elnyerte
  • A Goodyear sorozatban harmadszor nyerte meg a tesztet

Az Auto Bild című vezető német autóipari szaklap 151 mintázat közül első helyre rangsorolta a Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 abroncsot a négy évszakos gumik kisautókon elvégzett átfogó tesztje alapján. A Vector 4Seasons legújabb generációja nem csak teljesítményének köszönhetően lett befutó, hanem takarékosságát és fenntarthatósággal kapcsolatos értékeit is elismerték.

Az Auto Bild szeptember 29-én megjelent számában1 közölt tesztet a kisautó-kategória egyik legnépszerűbb modelljén, egy Volkswagen Polón, 195/55R16 méretű abroncsokkal végezték el. A tizenötből két abroncs nyerte el a „példás” minősítést, az egyik a végső győztes Vector 4Seasons Gen-3 lett – ezzel a Goodyear zsinórban harmadszor végzett az élen.2

A Vector 4Seasons Gen-3 kiemelkedő pontszámot kapott a száraz úton mutatott kezelhetőségre, ebben a kategóriában csak a Dunlop Sport All Season abroncsnak sikerült még elérnie a legmagasabb pontszámot. A Vector 4Seasons Gen-3 különösen kiemelkedő teljesítményt mutatott a tapadást, fékezést és kezelhetőséget illetően nedves, száraz és havas útfelületen egyaránt. 

A teszt eredménye szerint a Vector 4Seasons Gen-3 nedves időjárási körülmények között „meggyőzően teljesít” valamennyi útviszony mellett. 

A Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 abroncsa a „2022 zöld abroncsa” címet is elnyerte

Azon felül, hogy a Vector 4Seasons Gen-3 első helyezést ért el a teljesítményteszten, az Auto Bild tesztelőinek értékelése szerint kis tömege és a tesztelt versenytársakhoz képest halkabb gördülései zaj mellett kiemelkedő futásteljesítményt és kiváló kopásállóságot is biztosít.

A Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 abroncsa különböző útviszonyok mellett mutatott egyenletes teljesítményének, valamint hatékonyságának köszönhetően kiemelkedik a mezőnyből. Az Auto Bild megítélése szerint a Goodyear bebizonyította, hogy „a vezetési dinamika terén mutatott csúcsteljesítmény és a környezetvédelem iránti elkötelezettség nem zárják ki egymást.”3,4

Laurent Colantonio, a Goodyear regionális műszaki igazgatója így fogalmazott: „Büszkék vagyunk rá, hogy meggyőző fölénnyel végeztünk az élen az Auto Bild abroncstesztjén. Az Európában előállított Vector 4Seasons Gen-3 kifejlesztésekor olyan gumi megalkotása volt a célunk, amely a legkülönbözőbb feltételek mellett is kiválóan teljesít, ugyanakkor fenntartható és kényelmes is. Örömmel tölt el bennünket, hogy a valós körülmények között végzett teszteken a Goodyear négy évszakos abroncsa immár harmadik éve az élen áll és elnyerte az Auto Bild első Zöld díját is.” 


(1) Auto Bild, 39-2022-es szám. Tesztautó: Volkswagen Polo. Tesztelt méret: 195/55R16. Tesztelt márkák: Goodyear, Dunlop, Bridgestone, Continental, Falken, Firestone, Hankook, Maxxis, Michelin, Nexen, Nokian, Kleber, Kumho, Toyo, Vredestein. Összesen 35 abroncsot teszteltek; 15 márka teszteredményeit tették közzé.

(2) Auto Bild, 39-2020-as és 39-2021-es szám

(3) Auto Bild: Im Test: Ganzjahresreifen für Kleinwagen

(4) Az eredeti német szöveg fordítása.

LM