Technika

Mi a teendő, ha elfogyott a szélvédőmosó folyadék az autóból?

Mi a teendő, ha elfogyott a szélvédőmosó folyadék az autóból?

Kép forrása: pixabay.com

A szélvédőmosó folyadék kifogyása problémát jelenthet,különösen azért, mert vezetés közben nehezíti a látást. Ez az útmutató megmutatja a szélvédőmosó folyadék gyors feltöltésének lépéseit, és elmagyarázza, mi történik, ha piszkos ablakokkal vezet.

 

Okos módszerek az üres mosófolyadék-tartály kezelésére:

 

  1. Keresse meg a tartályt:

Kezdje a probléma megoldását azzal, hogy kitalálja, hol található a szélvédőmosó folyadék tartálya.Általában ez egy áttetsző tartály az ablaktörlő szimbólummal. Ha nem biztos benne, nézze meg az autó kézikönyvét az egyértelmű utasítások ért.

  1. A fő források feltárása:

Egyes járművek a következőkkel vannak felszerelve egy további, szélvédőmosó folyadékot tartalmazó tartállyal a csomagtartóban.Ellenőrizze a csomagtartó kútját, hogy van-e benne több folyadék. Ha megtalálja, használja a plusz folyadékot a főtartály feltöltésére.

  1. Kiskereskedő vagy benzinkút vásárlása:

Ha távol van otthonról, és kifogyott a mosófolyadék,jó megoldás, ha elmegy a legközelebbi benzinkútra vagy autóalkatrész boltba.Ezek a létesítmények kivétel nélkül többféle szélvédőmosó folyadékot tartanak raktáron, biztosítva a különböző járművekkel való kompatibilitást. Legyen óvatos a vásárláskor, különösen a hidegebb éghajlatú régiókban, ami téli minőségű folyadék vásárlását teszi szükségessé.

  1. Ideiglenes mentességek:

Vészhelyzet esetén,a víz ideiglenesen helyettesítheti a szélvédőmosó folyadékot.Ez az oldat nem ajánlott hosszú távú használatra, különösen fagypont alatti hőmérsékleten, amikor a víz ráfagyhat a szélvédőre.

  1. Házi mosófolyadék formula:

Ha nem talál kereskedelmi lehetőségeket, ideiglenes szélvédő tisztító oldatot készíthetsz víz, mosogatószer és ecet összekeverésével.Nos, ez nem jó alternatíva, de átmenetileg segít megtisztítani a törmeléket a szélvédőről.

.

A tisztátalan ablakokkal való működés következményei

A piszkos szélvédőjű jármű vezetése túlmutat az esztétikán, és komoly következményekkel jár mind a biztonságra, mind a jármű hosszú élettartamára nézve.

  1. Látáskárosodás:

A szélvédőmosó folyadék fő feladata az olyan dolgok, mint a szennyeződés, a bogarak és a törmelék eltávolítása, hogy tisztán lásson vezetés közben.A gépjármű üzemeltetésével kompromisszumot kötnek a sötétített szélvédővel. Ez az a lényeges szempont, amely a látási viszonyok romlásához vezet, különösen kedvezőtlen időjárási körülmények között.

  1. Kockázati eszkaláció:

A piszkos szélvédővel való vezetésből adódó látási kockázat növeli a közúti balesetek kockázatát.A foltok és csíkok jelenléte torzítja a járművezető észlelését az útról, ami megnehezíti a gyors reagálást a lehetséges veszélyekre.

  1. Az ablaktörlő lapát romlása:

A szélvédőtörlők hosszú távú használata felgyorsítja a száraz vagy piszkos felületek kopását és az ablaktörlő lapátok kopását.Ez a romlás nemcsak a működési hatékonyságot csökkenti, hanem a karbantartási költségek növekedését is szükségessé teszi.

  1. Szélvédő szerkezeti károsodása:

A szélvédő felületén felgyülemlett szennyeződések és törmelékek karcolás veszélyt jelentenek,ezáltal veszélyeztetve az üveg szerkezeti megjelenését.A keletkező károkat adhat egy költséges rendelés szélvédő csere eljárások.

  1. Jogi következmények:

Bizonyos helyeken a piszkos ablakok miatt korlátozott látási viszonyok mellett történő jármű üzemeltetésének jogi következményei vannak.A bűnüldöző szervek előírhatnak vagy idézéseket a jármű üzemeltetésével kapcsolatos gondatlanság miatt.

 

További információk forrásai:

További részletek az ablaktörlő lapátok kopásáról autoalkatreszek24.hu

LM