Technika

Melyik a legjobb okosóra?

Melyik a legjobb okosóra?

Kép forrása: pixabay.com

A legjobb okosórák mindig azok, melyek a felhasználó igényeit a legjobban kielégítik. Más és más a fontos az egyes felhasználóknak, vannak, akik sporteredményeiket szeretnék minél hitelesebben rögzíteni, elemezni, másoknak a munka területén fontos, hogy legyen okosórájuk. A kérdésre, hogy melyik a legjobb okosóra, tehát nincs egységes, egyetlen válasz.

 

Más és más eredmények

Bizonyítja ezt az is, hogy még a különböző tech-szaklapok is más és más eredményeket közölnek, amikor az okosórák nyomába erednek. Így a TechRadar is, akik a 2022-es kínálatot tesztelve úgy értékelték, hogy a legjobb az Apple Watch 7. A 2. helyen a Samsung Galaxy Watch 4, a 3. helyen pedig az Apple Watch SE áll. A 4. a Fitbit Versa 3., az 5. a Samsung Galaxy Watch 3, a 6. a Fitbit Sense lett, míg a 7. a Samsung Galaxy Watch Active 2. A 8. helyen az Apple Watch 6, a 9.-en a Honor Magic Watch 2, míg a 10. helyen a TicWatch Pro 3 végzett.

Ha valaki okosórát keres, igen széles választékkal találkozik a boltok, online webáruházak „polcain”. A legjobb választás pedig mindig a számunkra ideális választás, hisz nagyon sok kiváló okosóra van ma a piacon, a legjobb nem feltétlenül lesz jó a számunkra. Már csak kényelem szempontjából sem, tehát az első nagyon fontos dolog, hogy az okosóra illeszkedjen a csuklónkra, hogy kényelmes viselet legyen.

Fontos az is, hogy milyen a készülék operációs rendszere, kompatibilis-e a telefonunkkal, vannak-e benne fitneszfunkcók és így tovább. Mindezeket figyelembe kell venni vásárlás előtt. És itt már ketté is válik a mezőny, androidos telefonokhoz ugyanis androidos okosóra illik és fordítva is igaz. Vannak olyan okosórák (Wear OS), melyek kompatibilisek az Apple termékekkel, azonban nem olyan jól működnek, mint az Apple saját eszközei. Sőt, az Samsung okosóráiban van néhány olyan funkció is, mely csakis Samsung mobiltelefon segítségével érhetők el. Tehát ez is számít a választásnál, próbáljunk meg innen indulni, mikor a legjobb okosórát keressük. Nézzük meg, hogy van-e az órában GPS, ha ez nekünk fontos, vagy épp EKG. Minden olyan szempontot mérlegeljünk, ami nekünk fontos, vagy a későbbiekben fontos lehet.

Milyen szempontból a legjobb?

A pcmag.com is közzétette a legjobb okosórák listáját, ebben már többféle szempontot mérlegelnek. Az android-felhasználók számára e szerint a Samsung Galaxy Watch 4 a legjobb óra, a legjobb Apple középkategóriás pedig az Apple Watch SE, míg a legmegfizethetőbb az Apple Watch Series 3. A legjobb kis csuklóóra a Garmin Lily, míg a legjobb fitneszcélokra a Garmin Venu 2. A legjobb csúcskategóriás androidos a Samsung Galaxy Watch 4 Classic, extrém hőmérsékletekhez pedig az Amazfit T-Rex. A legjobb koronavírus szempontjából (méri a stresszt, szívritmust, hőmérsékletet, véroxigénszintet) pedig a Fitbit Sense.

(LM)