Technika

Megérkeztek az új iPhone-ok

Megérkeztek az új iPhone-ok

Kép forrása: pixabay.com

Szeptember közepén bemutatták az iPhone készülékeket, ma pedig személyesen is átvehetővé váltak. Tény, hogy nem mindenki engedheti meg magának az amerikai kedvenceket, azonban sokan szeretik megnézni, hogy milyen újdonságokat kapnak a pénzükért.

 

Idén azonban azt kell mondanunk, hogy az új telefonok nagyon kis mértékben változtak, talán csak a kamera szerelmesei fogják sajnálni, hogy tavaly újítottak. Ebben az évben megint öt modellt mutattak be, a méretek azonban teljesen megegyeznek a tavalyival. Mindegyik változathoz OLED-kijelző jár, valamint a notch is végre kisebb lett, bár még mindig messze járnak a többi telefontól.

Csak a kamera lett jobb

A legnagyobb újdonság, hogy a Pro és Pro Max modell végre megkapta a 120Hz-es kijelzőt, ami ráadásul a tartalom függvényében változtatja a képfrissítést. Ez azt jelenti, hogy amikor mozgatjuk a képet, akkor 120Hz-ban fog megjelenni, ha pedig megállunk olvasni valamit, akkor 10Hz-ig csökken. Ezzel végre sikerül az aksin is spórolni, és a legkeményebb felhasználók is túlélik a nap végét.

A kinézet szinte változatlan, egy kisebb frissítést kaptunk, mivel az idei kedvenc a világoskék lett a tavalyi sötét helyett. A gyártó szerint a képernyő még keményebb, mint valaha, viszont a kameránál tényleg találunk javulást.

A kamerák egy kicsit kilógnak a telefonból, mivel 50%-kal nagyobb szenzort kaptak, így még több fényt tudnak befogadni. A szoftver rengeteg új trükköt tud, és ma már négy embert ismer fel egy képen, és úgy fogjuk tudni használni, mint egy profi kamerát.

(LM)