Technika

Magyar fejlesztésű szoftver forradalmasítja az ingatlanpiacot

Magyar fejlesztésű szoftver forradalmasítja az ingatlanpiacot

Kép forrása: pexels.com

Ingatlankereséskor gyakran szembesülhetünk vele, hogy a megtekintett lakás teljesen máshogy fest élőben, mint a hirdetésben közzétett fotókon. Az így feleslegesen megtett körök rengeteg időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt emésztenek fel, de egy magyar fejlesztésű szoftvernek köszönhetően már otthonunk kényelméből is virtuálisan bejárhatjuk az általunk kinézett ingatlanokat.

 

Az ingatlanvásárlás életünk egyik, ha nem a legfontosabb befektetése, amikor egy alaposan átgondolt, jól megfontolt döntést kell meghoznunk. Mire az érdeklődők megtalálják a számukra legmegfelelőbb házat vagy lakást, jellemzően több helyszínre is kimennek körülnézni, ugyanakkor sokszor előfordul, hogy csalódniuk kell, hiszen a látottak közelében sincsenek annak, mint amit a hirdetésben feltüntetett felvételek mutattak a képernyőkön.

Többek között ennek kiküszöbölésére nyújt megoldást a Real View VR-Flat névre hallgató szoftver, melynek segítségével már a laptopunkon vagy telefonunkon is valósághűen bejárhatjuk a kiválasztott ingatlanokat.

Kerezsi Virág Ágnes, a szoftver megálmodója saját tapasztalataiból indult ki ingatlanértékesítőként, amikor elkezdték fejleszteni a rendszert

„Bizonyára mindannyian tapasztaltuk már, hogy egy helyszínre megérkezve nem az fogadott, mint amire számítottunk a fotók alapján. Ez nem csak nekem, mint értékesítőnek volt csalódás, hanem ugyanúgy a vevőknek és akár a tulajdonosoknak is, amikor úgy érezték, hogy felesleges volt a személyes mutatásra szánt idő, energia, illetve pénz.”

Már akkor elkezdett gondolkodni azon, hogy hogyan lehetne akár online is valósághűen bemutatni az ingatlanokat és ezáltal egyszerűbbé, gyorsabbá tenni az értékesítést.

„A személyes mutatások - és az azokra való utazások - rengeteg időt, energiát és pénzt emészthetnek fel. Úgy éreztem, lehetne ezt sokkal hatékonyabban is csinálni!”

Online is valósághűen lépkedhetünk a kiválasztott lakásokban

Mint mondta, saját tapasztalatai alapján a virtuális túrákban látta a megoldást, meggyőződését pedig a koronavírus-járvány miatt kialakult élethelyzet csak megerősítette.

„Az emberek egyre inkább igénylik, hogy kényelmesen – akár a számítógép előtt ülve, vagy egy okostelefonról - online is elintézhessék a szükséges dolgaikat, ezzel időt, energiát és pénzt megtakarítva. Nem kivétel ez alól az ingatlanok bejárása, megtekintése sem.” - mutatott rá a Real View Hungary Kft. ügyvezetője.

Hatékonyabb értékesítés, minőségi szolgáltatás

A Real View VR-Flat előfizetéses szoftvert elsősorban ingatlanirodák számára értékesítik, akiknek teljes körű segítséget nyújtanak a virtuális séták elkészítéséhez.

A szolgáltatás használatával az ingatlanértékesítők maguk is egyszerűen elkészíthetik saját virtuális bejárásaikat, így a portfóliójukban található eladó/kiadó ingatlanok - a nap 24 órájában - online megtekinthetővé válnak az érdeklődők számára.

„A program használatával jelentős pénz- és időmegtakarítás érhető el, hiszen az ügyfelek utazás nélkül is megbizonyosodhatnak arról, hogy az adott ingatlan megfelelő-e a számukra. Ezáltal nő a szereplők elégedettsége is.”- tette hozzá Kerezsi Virág, a szoftver megálmodója.

Hamarosan a kanapénkon ülve is vásárolhatunk ingatlanokat?

A szolgáltatás terjedése új helyzetet teremthet az ingatlanpiac életében. Lehetővé teszi, hogy gyorsabban és könnyebben megtalálhassuk és bejárhassuk álmaink lakását, akár anélkül is, hogy személyesen ki kellene mennünk.

A cég ügyvezetője ugyanakkor úgy véli, hogy a személyes megtekintést jelenleg nem váltja ki teljes mértékben a virtuális séta, de mindenképp segít a szűrésben, így már biztosan olyan helyre megyünk majd ki személyesen, amely a virtuális bejárás alapján valóban elnyerte a tetszésünket.

Amerikában már évek óta használnak hasonló megoldásokat és egyre többször online térben zajlik az ingatlanok keresése, megtekintése és akár megvásárlása is.

A hazai piac persze még nem tart itt, van hova fejlődni, és mi szeretnénk ebben úttörők, lenni. Célunk, hogy a virtuális séták a használata általánossá váljon, hiszen alkalmazásuk hatalmas előnyt jelent az értékesítésben.” – mondta Real View Hungary Kft. ügyvezetője.

Más területeken is hasznos lehet, ha tudjuk, mire számítsunk

A szoftverrel készített virtuális séták bármilyen hirdetési felületen beágyazhatók, ráadásul a szolgáltatás nem csak az ingatlanpiacon vetheti meg a lábát, hiszen lehetővé teszi szállások, turisztikai látványosságok, üzlethelyiségek, konferenciatermek valósághű bemutatását, valamint akár múzeumok és turisztikai látványosságok virtuális körbejárását is.

LM