Technika

Jön az Android 12

Jön az Android 12

Kép forrása: pixabay.com

2021-ben sokan várják az Android 12 érkezését. A jelenlegi információk szerint a Google október elején teszi elérhetővé a saját telefonjain, miközben a többi cég is megállás nélkül dolgozik a saját tesztelésein. Bár még nem tudjuk, hogy milyen lesz a várható felület, azonban mindig akadnak bizonyos kiszivárgások.

 

A kezdőképernyő dizájnja egy kicsit az iOS készülékekre hajaz, vagy legalábbis az inspirálta az egészet. A kijelző felső sarkában egy új ikont kapunk, ami a felhasználók biztonságára figyel, és elárulja a tulajdonosnak, hogy az adott applikáció milyen hozzáféréseket kapott. Ha valamivel nem értünk egyet, akkor a felugró ablakból tilthatjuk az engedélyeket.

Gyorsbeállítások és widgetek

Minden bizonnyal a gyorsbeállítások kinézete is változik kicsi, az adott funkció kikapcsolt állapotban lekerített négyzetes keretben jelenik meg, bekapcsolt állapotban kör alakú lesz, és a színe is megváltozhat. Úgy tűnik, hogy új widgeteket is kapunk, valamelyikkel a csevegéseket érhetjük el, de választhatjuk az emlékeztetőt is. Ha mindez nem lenne elég, akkor végre hibernálni tudjuk a nem használt alkalmazásokat, és egy jelszómegosztó funkciót is kapunk. Nincs annál rosszabb, mint amikor megpróbáljuk lebetűzni az internet vagy a Netflix jelszavát.

Az Android 12 a legtöbb márka készülékein megjelenik majd. Először mindig a Google telefonjai kapják meg, de a Xiaomi mellett a Samsung is az elsők között szokott lenni, bár utóbbinál csak a két évnél fiatalabb készülékek frissülnek. Ez nem a vásárlási időre, hanem a gyártási időre vonatkozik.

(LM)