Technika

Az egyetemi tanulók legjobb kiegészítője

Az egyetemi tanulók legjobb kiegészítője

Kép forrása: pixabay.com

A szeptember egyet jelent az egyetem indulásával, amire egyre több jelentkező van. A fiatalok mellett néhány felnőtt is vállalkozik az új világok felfedezésére, azonban a papíron történő jegyzetek ideje végre lejárt.

 

Sokan számítógéppel együtt ülnek le a tanuláshoz, azonban ez nem mindenkinél jelent előnyt, hiszen még ma is szeretünk kézzel jegyzetelni, valamint apró rajzokkal illusztrálni a fontos pontokat. Szerencsére az Apple gondolt a tanulókra, és elérhető áron is kínál iPadot, ami azt jelenti, hogy bárki elmerülhet a kényelmes tanulásban.

Pár évvel ezelőtt csak a Pro sorozat volt kompatibilis az Apple ceruzával, ma azonban az alap iPadokhoz is vásárolhatunk, ráadásul nagyon kedvező áron. Amikor számítógépet vásárol az ember, akkor tudja, hogy a minőségért cserébe érdemes egy kicsivel többet áldozni a pénztárcájából, ez pedig a tabletekről is elmondható.

Megéri az alapmodell?

Az iPad alapmodellje 134.990 Ft-nál kezdődik, amiért még mindig csak 64 GB belső tárhelyet kapunk, úgyhogy érdemes elgondolkodni rajta, hogy megéri-e a nagyobb. Általánosságban elmondható, hogy az egyetemi jegyzeteléshez és esetleges grafikai munkákhoz a kisebb méret is megteszi, de ha hosszútávra tervezünk, akkor kénytelenek vagyunk még 50.000 Ft-ot elkölteni.

Persze, ez még nem minden. Az alap modellhez kelleni fog egy grafikai ceruza, és ha gyorsan akarunk írni, akkor egy billentyűzet is. Összességében egy számítógép áránál tartunk, úgyhogy leginkább azoknak ajánlott, akik ragaszkodnak a kézi, de mégis elektronikus jegyzeteléshez.

(LM)