Technika

A telefon nem csak játék és szórakozás

A telefon nem csak játék és szórakozás

Kép forrása: pixabay.com

Ezek a mai fiatalok – kezdődik a dorgálás, hogy mindig mindenki a telefonját nyomogatja, hogy a gyerekek függők és nem is tudnának a telefon nélkül élni. Azzal alszanak el, azzal kelnek. És csak hülyeségekre való, idióta videókat néznek, és egyébként is, görbe lesz a hátuk, elidegenednek az emberektől.

 

Sok igazság van ebben, és mérhetetlen nagy a szülők felelőssége. Gondoljunk csak az internetes zaklatásra, a bullyingre. Az, hogy a gyermek biztonságban legyen a neten, elsősorban a szülő feladata. Meg kell tanítani arra, hogy milyen veszélyeket rejt az internet, hogy csak olyanokkal társalogjon, akiket a valóságban is ismert, hogy a neten mindennek nyoma marad és bizony hatalmas kockázata van a netezésnek. Ez persze nem csak a gyerekekre igaz, hanem a felnőttekre is. És nem csak a netes vásárlásoknál, hanem például a közösségi oldalak használatánál is. Így óva intenek a szakemberek attól, hogy a nyaralásunkról, otthonunkról, személyes iratainkról, gyermekünkről posztoljunk.

Tanulni is lehet

De visszatérve a gyerekekre, a netet nem csak játékra és szórakozásra használhatják, hanem például tanulásra is. Nagyon sok applikáció van ugyanis, amivel tanulni lehet. Például nyelveket. Ezeket játékos formában, anyanyelvi videókkal, hanganyagokkal és vidám grafikával, hogy valóban élményt nyújtson.

Ezen felül pedig sok olyan oktató app létezik, melyek segítenek a tanulásban, legyen szó szinte bármilyen tantárgyról. Érdemes ezeknek szülőként utána nézni és ajánlani csemeténknek, hisz a telefon erre is használható.

(LM)