Technika

A legjobb applikációk nyomában

A legjobb applikációk nyomában

Kép forrása: pixabay.com

A mobiltelefonos alkalmazások egyre nagyobb tért hódítanak a mindennapi életben. Segítenek a munkában, a tanulásban, a kapcsolattartásban és a szórakozásban is. Az, hogy melyek a legjobb alkalmazások, sokféle szempont szerint megközelíthető. Hisz mindenkinek az a legjobb, ami az ő életét jobbá teszi, megkönnyíti. Így egy diáknak, akinek online órái vannak és egyébként is a közösségi térben éli az életét, nyilván mások a legjobbak, mint annak, aki csak a mindennapi élete megszervezését szeretné megkönnyíteni.

 

37 millárd telepítés

Azonban léteznek különböző listák arra nézve, hogy melyek a legjobb applikációk, nyilván ezek abból indulnak ki, hogy melyek azok, amiket a legtöbben használnak. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy 2022 első negyedévében a világon 37 milliárd alkalmazást telepítettünk, ez 11 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. A legtöbbet androidos készülékre (28 milliárd), iOS-re 8 milliárdot. Az alkalmazásokra viszont az iOS-felhasználók költöttek többet, 2022 első negyedévében mobilos alkalmazásokra globálisan 33 milliárd dollárt költöttek az emberek, ez 40 százalékkal több, mint két évvel ezelőtt.

Itt vannak a toplisták

Nézzük, hogy melyek azok az alkalmazások, melyek a legnépszerűbbek a letöltések alapján. A legnépszerűbb az Instagram, a második helyen a TikTok áll, ezt követi a Facebook, a WhatsApp Messenger, a Snapchat, a Telegram, a Shopee, a Facebook Messenger, a Spotify és végül a Zoom Cloud Meetings.

Azonban egy kicsit más a kép, ha az alkalmazásokon belül elköltött pénzt nézzük, ebben a TikTok az első helyen végzett. A TikTok ugyanis bevezette a jelvényeket és ajándékokat, melyeket az emberek megvásárolhatnak, hogy támogassák kedvenc alkotóikat, sokan éltek ezzel a lehetőséggel. A randiappok, mint a Tinder is sok költést hozott, mint ahogy a streaming videóalkalmazások. Ezek alapján, tehát a fogyasztók költése alapján a top tíz így áll fel: első a TikTok, második a Youtube, ezt követi a Tinder, a Disney+, az HBO Max, a Tencent Video, a Google One, a Piccoma, az iQiY1, végül a QQ Music.

Végezetül álljon itt egy lista arról, hogy az egyes  alkalmazásokat mennyien használják, melyek a világ legnagyobb alkalmazásai, melyek a legtöbb aktív felhasználóval rendelkeznek. Nem meglepetés, hogy még mindig a Facebook áll az első helyen, ezt követi a WhatsApp Messenger, a dobogó harmadik fokán pedig az Instragram áll. A következők pedig a Facebook Messenger, a TikTok, az Amazon, a Telegram, a Twitter, a Spotify, végül a Netflix.

(LM)