Programok

Karácsonyi Múzeum+ est a Nemzeti Galériába

Karácsonyi Múzeum+ est a Nemzeti Galériába

Kép forrása: mng.hu

Kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, élő zenével és borkóstolóval várja a közönséget az év utolsó Múzeum+ estjén december 14-én a Magyar Nemzeti Galéria (MNG).

 

Az ünnepekhez közeledve a decemberi Múzeum+ esten a múzeum gyűjteményének remekművei között hangolódhatnak a résztvevők az év egyik legszebb időszakára, a karácsonyra. Vaszary János színpompás festészetéről Winkler Nóra művészeti menedzser beszélget Gergely Mariann kurátorral, Topor Tünde művészettörténésszel és Virág Judit műkereskedővel, az este tárlatvezetésein pedig a közönség az MNG legszebb karácsonyi témájú alkotásait ismerheti meg.

A Múzeum+ vendégtárlatvezetője ezúttal Zólyomi Zsolt parfümőr, aki különleges illatok segítségével kalauzolja a résztvevőket a remekművek között. Cser Judit művészettörténész A megtestesülés csodája: karácsony a művészetben című előadásán a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria legszebb karácsonyi tematikájú festményeit mutatja be.

A programon a múzeum Textúra színházi sorozatának egyik idei produkcióját is láthatja a közönség, illetve a projekt alkotói betekintést engednek a sorozat létrejöttébe. A Múzeum+ esten festmények reprodukcióit felhasználva a résztvevők elkészíthetik egyedi karácsonyfadíszüket, miközben ezúttal a dél-balatoni Androsics Birtok mutatkozik be boraival.

A rendezvény részletes programja a https://mng.hu/programok/muzeum-4/ honlapon érhető el.

#program