Programok

Belga-holland dzsesszcsemege Veszprémben

Belga-holland dzsesszcsemege Veszprémben

Kép forrása: Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér

Jef Neve belga dzsessz zongorista és Teus Nobel holland trombitás ad közös koncertet február 10-én a veszprémi Hangvillában.

 

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa keretében megvalósuló esten a két muzsikus a belga dzsessz atyja, a tavaly száz éve született Toots Thielemans munkássága előtt tiszteleg. A genti zongorista-zeneszerző, Jef Neve napjaink legsikeresebb belga dzsesszművészei közé tartozik, Teus Nobel szintén élvonalbeli holland trombitás. 2017 óta zenélnek együtt; a 2016-ban elhunyt harmonikás, gitáros, zeneszerző, Toots Thielemans, a belga dzsessz atyja közös hősük. A filmzenei repertoárból is szemezgető, személyes sztorikkal átszőtt előadás Toots géniuszát mutatja be.

A koncert a Vendégünk a világ - az InterUrbán kiemelt összművészeti programsorozat része, amely 29 város művészetét hozza el Veszprémbe és környékére 2023-ban a Hangvető szervezésében. A széria olyan kuriózumokat is tartogat, mint találkozó a Wonder Women szerzőjével, Sam Maggs-szel, vagy egy beszélgetés a csingervölgyi olvasókabinban a finn írónővel, Riikka Pulkkinennel.

A mintegy százötven program között szerepel biciklikoncerttől világszínvonalú dzsesszig, teakóstolón át írói workshopig számos esemény. A műsorfolyam kéthetes váltásokban mutatja be városok, Gent, Sevilla vagy a kanadai London kultúráját.

Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, Veszprém, Brusznyai Árpád u. 2.

#veszprém #program #veszprémbalaton2023