Programok

Adventi jazzpéntek Harcsa Veronikával és Gyémánt Bálinttal Székesfehérváron

Adventi jazzpéntek Harcsa Veronikával és Gyémánt Bálinttal Székesfehérváron

Kép forrása: fehervariprogram.hu

Adventi jazzkoncertre hívja a műfaj kedvelőit a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ: a népszerű ének-gitár duó, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint érkezik a Fürdő sori épületbe december 9-én, pénteken este hétkor. A koncertre már váltható belépő a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon.

 

Advent idején sokféle zenei program várja a fehérváriakat, a jazz kedvelőit például december 9-én, pénteken este az SZKKK központi épületébe, a Csónakázó-partjára várják. A 19 órakor kezdődő koncerten a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint duót hallhatják az érdeklődők.

A népszerű ének-gitár duó különleges színfoltja a hazai, de a külföldi zenei életnek is. Az Európa-szerte elismert zenészpáros, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint együttműködése a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen töltött éveikre nyúlik vissza. Akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legutóbbi két lemezüket kvartettben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó felállás. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. Az énekesnő sokszínű, helyenként hangszerszerű hangja és a gitáros basszusokban gazdag gitárhangzása kettejük nyughatatlan kísérletező kedvével, intuitív egymásra hangoltságával teremt komplex és izgalmas zenei élményt. A mintegy negyven országot és számos fesztivált megjárt duó koncertjein a néző kreatív, kísérletező, műfajokat elegyítő zenei történeteknek lehet a fültanúja.

A jazzkoncertre online már váltható belépő a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, személyesen pedig az SZKKK Fürdő sor 3. alatti épületében, hétfőtől péntekig 10–16 óráig és a koncert előtt.

#program #székesfehérvár #fehérváriprogram