Hírek

Versíró pályázat indul a mohácsi csata 500. évfordulójára

Versíró pályázat indul a mohácsi csata 500. évfordulójára

Kép forrása: mohacsi-csata.hu

Országos versíró pályázat indul a mohácsi csata 500. évfordulójához kapcsolódóan életre hívott, a térségben kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztéseket és eseményeket magában foglaló Mohács 500 program részeként.

 

500. évfordulójára való méltó megemlékezés jegyében meghirdetett versíró pályázatra 2024. május 31-ig várják a pályaműveket, azokat a vers.mohacs500.hu internetes oldalra lehet feltölteni. A készülő művekben a szerzőknek sikerül kidomborítaniuk a korabeli keresztény harcosok hősiességét, cselekedetük nagyságát, és a versekben a szomorúság mellett a magyarság kultúrája, értékei, élni akarása és sokszínűsége is megmutatkozik majd.

A művekben az is megjelenhet, hogy Mohács "nem a vége, hanem egy fájdalmas és példamutató állomása volt a nemzet történelmének". A Mohács 500 program célja, hogy olyan programok is megjelenjenek az emlékév kapcsán, melyek figyelemfelkeltő és ösztönző hatással bírnak az társadalom egészére - indokolták a pályázat kiírását a közleményben.

A pályaműveket a kiíró mohácsi önkormányzat által felkért kortárs szakmai, és a delegált tagokból álló ötfős zsűri bírálja majd el legkésőbb 2024. augusztus 29-ig. Az első három helyezett és a közönségdíjas alkotás szerzője pénzjutalomban részesül.

A kiírásról bővebb tájékoztatás a www.vers.mohacs500.hu oldalon olvasható

 

LM