Hírek

Újra úgy mernek bulizni az egyetemisták, mint régen

Újra úgy mernek bulizni az egyetemisták, mint régen

Kép forrása: Műegyetemi Hallgatói Kft.

A vírushelyzet következtében egy időre teljesen leállt, majd jelentősen visszaesett az éjszakai élet Budapesten. Az idei szeptember azonban pozitív változást hozott: az egyetemisták visszatérése nagy növekedést hozott. A 15. BME Egyetemi Napok fesztivál például rekord látogatószámmal zárta az idei programját.

 

“Kiheverve a bezártságot újra aktívan keresik a kulturális és szórakoztató programokat az egyetemisták. Azt tapasztaljuk, hogy a diákok részvételi aránya az eseményeken folyamatosan növekszik” - mondta Orbán Balázs, a Műegyetemi Hallgatói Kft. ügyvezetője.

Ezt a tendenciát támasztja alá, hogy hatalmas érdeklődés övezte a lágymányosi kampuszrészen 2022. szeptember 13. és 15. között megrendezett 15. BME Egyetemi Napok fesztivált is, ahol a látogatók idén már egyszerre 5 színpadon zajló zenés szórakoztató műsor és számos zenei irányzat közül válogathattak.

A szervezők szerint a fiatalság végre maga mögött hagyta a pandémia örökségét: a fesztivál újra teltházzal üzemelt. Még a három évvel ezelőtti, nagy népszerűségnek örvendő esemény látogatói létszámán is túltett az idei rendezvény. A több napos bérletek már a fesztivál előtt elfogytak, a keddi és a csütörtöki népszerű programokra az elővételes napijegyek is több nappal a rendezvény előtt elkeltek. A helyszínen megvásárolható belépők is hamar gazdára leltek a kasszáknál.

„A legnépszerűbb programoknak idén is a koncertek, zenei fellépők bizonyultak: volt, aki egy-egy kedvenc miatt váltott jegyet a fesztivál adott napjára. Folyamatosan látogatták a BME Tíztánc formáció táncházát és nagy népszerűségnek örvendett a Wigner Jenő Szakkollégium kézgyújtás bemutatója is” – értékelte a programokat rendezői oldalról Orbán Balázs, a Műegyetemi Hallgatói Kft. ügyvezetője, az esemény főszervezője.

A jubileumi rendezvény helyszínét a szervezők úgy alakították ki, hogy a lehető legtöbb szabad területet biztosítsák a szórakozni vágyó fiataloknak.

„Az idei évben is beépítettük azokat a megfontolásra érdemes javaslatokat, amelyeket a rendezvény értékelésekor a látogatóktól kaptunk. Például kérésükre látványosan elkülönítettük a bejáratokat és a fesztivál kilépő kapuit, megemeltük a bebocsátáskor kiépített kapuk számát 6-ra. A látogatók két nagy kedvence, Azariah és Dzsúdló a válaszolók kérésére idén nagyszínpadra került” – fűzte hozzá Orbán Balázs, aki örömmel számolt be a rendezvény zavartalan lebonyolításáról és az elvárásoknak megfelelő menetrendről is.

Azt még megosztotta velünk, hogy idén is rengeteg visszajelzést kapott a fesztivál, pontosan 1146 kitöltés érkezett az elégedettségi kérdőívre. A kitöltők 80%-a teljesen meg volt elégedve a fellépői felhozatallal, 89.5%-a elégedett volt a közösségi médiában folyó kommunikációval, illetve a válaszadók 85,2%-a biztosra veszi, hogy jövőre is ott lesz a fesztiválon. A kitöltők többsége 18-21 év közötti Budapesten tanuló hallgató.

A következő évi, azaz a 16. BME Egyetemi Napokat várhatóan 2023. szeptember 12. és 14. között rendeznek meg.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a fesztivál közösségi oldalain.

Weboldal: https://egyeteminapok.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/egyeteminapok
Instagram: https://www.instagram.com/egyeteminapok/
Tik-Tok: https://www.tiktok.com/@bme_egyetemi_napok