Hírek

Tiltott helyek, ahova soha nem fogunk eljutni

Tiltott helyek, ahova soha nem fogunk eljutni

Kép forrása: pixabay.com

A világon vannak olyan érdekes helyek, ahova egyszerűen nem tehetjük be a lábunkat. Igaz, hogy a tiltott dolgok izgalmasabbak a többinél, azonban itt nem léteznek kivételek.

 

  1. A Surtsey sziget Izland legdélebbi részén található, nagyjából 50 éve tört a felszínre egy vulkánkitörés következtében. A hely azonnal felkeltette a kutatók érdeklődését, és a mai napig kísérleteket végeznek el rajta. A kísérletek és a sziget folyamatos csökkenése miatt nem látogatható turisták számára.

  2. Gruinard sziget Skóciától északra található, és a második világháború alatt biológia fegyverek kísérleti helyéül szolgált. A kísérletek miatt először a birkák döglöttek meg, utána pedig a tengeri forgalmat is lezárták. Később megkezdték a fertőtlenítését, de még mindig veszélyes az emberek számára.

  3. Az Ilha da Queimada Grande nevet viselő sziget csak képek alapján tűnik gyönyörűnek. Ez a hely arról híres, hogy legalább 4000 különböző mérgeskígyó lakja, így minden négyzetméterre nagyjából 5 kígyó jut. A legveszélyesebb az aranylándzsa kígyó, aminek a harapását a legmodernebb kórházak közelében is nehéz túlélni, nemhogy egy szigeten.

  4. Az Iszei szentély kivételesen nem veszélyes hely, azonban csak a vallási és az uralkodói elit látogathatja. A buddhista épületeket 1945 előtt egy folyó is bekerítette, ami még nehezebbé tette a bejutást.

  5. Az Északi Sentinek szigeten egy nagyon agresszív nép lakik, akik nem kívánnak elvegyülni a társadalomban. Az indiai kormány többször próbált nyitni feléjük, de mindig támadással válaszoltak. Pár eltévedt halász halála után teljesen betiltották az utazást.(LM)