Hírek

Temetői síremlékek – fontos az emlékezés, a tisztelet

Temetői síremlékek – fontos az emlékezés, a tisztelet

Kép forrása: Flajsz Sírkő Oroszlány

A síremlékek, sírkövek mindig is fontos részei lesznek életünknek. És halálunknak. Mindenkinek vannak halottai és mindenki szeretne méltóképp emlékezni rájuk. A halál nem egy boldog, vidám esemény az életben, ha elveszítjük szerettünket, az bizony nagy trauma. Azonban emlékezni már szép dolog, kilátogatni a temetőbe, virágot, koszorút vinni a sírra.

 

Tiszteletet adni, emlékezni, jelen lenni. Az emberiség története kezdete óta tiszteli halottait, a tisztelet és a szeretet pedig nem csak a szívekben van jelen, hanem a temetőkben is. A sírkertekben, a sírköveken, melyek az élet mementói.

Sírkövek és felújításuk

Legyen szó akár hagyományos, akár urnás síremlék elkészítéséről, az oroszlányi Flajsz György minőségi munkát végez, kedvező ajánlatokkal várja vásárlóit. Síremlékek készítésével, sírkőkészítéssel és akár felújítással is. Legyen az akár gránit, akár márvány, akár műkőből készült. A Flajsz Sírkő magas minőségben vállalja a síremlékek elkészítését.

Sokan vannak olyanok, akik még életükben gondoskodnak arról, hogy hol fognak majd nyugodni, ha eljön az ideje, sokan akár hosszú évekkel a haláluk előtt megcsináltatják síremléküket. Így maguk választják ki az anyagokat, színeket, formákat.

Miből készül a sírkő?

Például gránitból, ami az egyik legkeményebb nemes kő. Fontos, hogy a sírkő ellenálljon az időjárás okozta sérüléseknek, a fagynak, hónak, esőnek, tűző napsütésnek, hogy ne rongálódjon meg. Egy gránitból készült sírkő semmilyen különösebb gondoskodást nem igényel, nem kell télen letakarni, hisz állja a hideget. A márvány és a műkő is kiválóan alkalmas sírkő készítésére, mint ahogy a Flajsz Sírkőnél ebből is készülnek síremlékek.

A sírkövek ma már egyre több színben elérhetők, ahhoz, hogy jót válasszunk, érdemes pár szempontot figyelembe venni. Például azt, hogy a kő piszkos lesz, poros, a szabadban van és vannak olyan színek, melyeken különösen meglátszik a piszok, mások jobban tűrik azt. Érdemes figyelembe venni a választásnál azt is, hogy milyen gyakran tudunk ellátogatni a temetőbe gondozni a sírt és ez alapján meghozni a döntést. A Flajsz Sírkőnél is sokféle színű és anyagű sírkőből választhatunk, kérjünk segítséget a választásnál.

Ugyanígy, ha tudjuk, hogy ritkán tudunk a temetőbe járni, ne válasszunk nyílt sírkövet, hisz ha nem tudjuk gondozni, nem tudunk virágot ültetni, locsolni, akkor feleslegesen választjuk a nyitott követ. A zárt kő is gyönyörű, ha időnk engedi, egy-egy csokor friss virággal pedig még szebbé varázsolhatjuk.

Flajsz Sírkő Oroszlány, Arany János u. 12, Tel.: 06-30-392-7805

(LM)

#hirdetés #reklám #sírkő