Hírek

Támogassuk egy szavazattal az oroszlányi Digitális Tudásközpontot!

Támogassuk egy szavazattal az oroszlányi Digitális Tudásközpontot!

Kép forrása: Oroszlányi Digitális Tudásközpont

Az ország 100 leginnovatívabb, gyerekekkel foglalkozó szervezete között van a Digitális Tudásközpontok hálózata, melynek tagja az oroszlányi DTK is.

 

Idén első alkalommal került fel a Digitális Tudásközpontok hálózata az Edisonplatform Edison100-as listájára. A listán olyan programok szerepelnek, melyek a gyerekek jövőbeli fontos tudását fejlesztik, mindezt innovatív és játékos módon, irányt mutatva a szülőknek abban, hogy sikeres és boldog gyerekeket nevelhessenek.

Az oroszlányi Digitális Tudásközpont 2022. június 10-én nyitotta meg kapuit a tudás, új ismeretek megszerzésének lehetőségét biztosítva a fiatalok részére.

A nyitás óta iskolai csoportok, helyi munkáltatók gyermekei, civilek ismerkedhettek meg a XXI. századi technikával akár egy-egy látogatás alkalmával, de a nyári szünetben is több tematikus tábort szerveztek. Az érdeklődők a látogatás, táborozás során betekintést nyerhettek a programozás, a digitális történetmesélés világába, és megismerkedhettek a digitális eszközök használatával.

Az idei tanévre is számos lehetőséget nyújtanak oktatási intézmények, iskolai csoportok számára. Lehetőség van rendszeres foglalkozásokra, a Maker's Red Box tananyagaira épülő szakkörökre, digitális kultúra tantárgy lebonyolítására, pályaorientációs foglalkozásokra és versenyek felkészítésre.

Az Edison100-as listáján résztvevő szervezetekre szeptember 10-ig lehet szavazni az https://nlc.hu/edison100/ oldalon.

Kérjük, támogassa Ön is egy szavazattal a Digitális Tudásközpontok hálózatát, az oroszlányi Digitális Tudásközpontot!

 

oroszlany.hu