Hírek

Itthon is egyre nehezebb megbízható szolgáltatót találni

Itthon is egyre nehezebb megbízható szolgáltatót találni

Kép forrása: pixabay.com

Manapság egyre nehezebb feladat valóban jó szakembert találni különféle otthoni munkák elvégzésére. Legyen szó vízvezeték-szerelésről, elektromos problémáról, vagy akár egy építkezésről, a megbízható és hozzáértő szakember aranyat ér. A piac tele van kóklerekkel, akik sokszor több kárt okoznak, mint hasznot, és alkalmazásukkal nem csak időt, pénzt is bukhatsz. Cikkünkben körbejárjuk, mire érdemes odafigyelni, ha szolgáltatót választasz.

 

A probléma gyökere sokrétű. Egyrészt, a szakképzett munkaerő hiánya érezhetően növekszik, hiszen sok fiatal nem szívesen választja a szakmunkás pályát, másrészt a végzett szakemberek között is akadnak olyanok, akik nem rendelkeznek elegendő tapasztalattal vagy nem megfelelően végzik munkájukat. Az internet korában bár könnyebbé vált információt szerezni különféle szolgáltatókról, az online vélemények és értékelések is sokszor megtévesztőek lehetnek. Sok esetben előfordul, hogy a valóságban a szolgáltatások minősége nem felel meg az online profilokban leírtaknak.

 

Ezekre figyelj nagyon!

Elsőként érdemes megjegyezni, hogy a gazdaságos, minőségi és gyors megoldást nyújtó "mesterhármas" a szolgáltatások világában igen ritka kombináció. Amennyiben valaki azt állítja, hogy minden feladatot hibátlanul és rekordgyorsasággal végez, kezdj nyugodtan gyanakodni. A minőségi munka időigényes és gyakran drága is. Jobban jársz, ha olyan szakembert választasz, aki sem az árakban, sem a határidőkben nem kínál gyanúsan kedvező feltételeket. Nem jó előjel az sem, ha egy szakember mindenféle munkát vállal csak azért, hogy legyen bevétel. Egy valóban hozzáértő szakember képes nemet mondani egy feladatra, ha úgy ítéli meg, hogy nem áll módjában minőségi munkát végezni. Például, ha olyan technikát kellene alkalmaznia, aminél nem rendelkezik elegendő tapasztalattal.

 

A megbízhatóság a kulcs

A kommunikáció és az első benyomások szintén fontosak. Ha egy szakember nem veszi fel hosszabb ideig a telefont, többször lemondja az első találkozót vagy az árajánlat elkészítését folyamatosan halogatja, ezek jelzések lehetnek arra vonatkozóan, hogy nem megbízható. Ha már a kezdeti szakaszban nem mutat kellő odafigyelést, valószínűleg a munkáját is hasonló hozzáállással végzi. Az árajánlat tekintetében is van mit figyelembe venned. Egy igazi profi alaposan felméri a helyzetet, mielőtt ajánlatot tesz, nem csak felületesen szemlélődik. Árajánlata részletesen tartalmazza a költségeket, előtte pedig alaposan kikérdezi a megbízót, hogy minden részletre kiterjedjen a kínált ár.

 

2 megyén átívelő szolgáltatói adatbázis

Egy jó szakember valóban kincset ér manapság, és bár a megtalálása nem mindig egyszerű, a megfelelő platformok sokat segíthetnek. A Veszprém és Fejér vármegyében élők számára létezik egy egyszerű megoldás. A Várpalotainfó oldalán több mint 150 szolgáltató adatait gyűjtötte össze, lehetővé téve hogy bárki könnyedén találjon megbízható szakembereket a környéken.

 

Sütő-Kicsák Krisztina, az oldal tulajdonosa elmondta: "Nagyon nehéz manapság normális szakembert találni. Sajnos tapasztalatból tudom, hogy gyakran, amit az egyik kókler elrontott, azt egy másik szerelővel kell kijavíttatni. Ezért hoztam létre az oldalon ezt a menüpontot, hogy segítséget nyújtsak másoknak a megbízható szakember kiválasztásában."

 

LM