Hírek

Első helyen nyitott a Mándoki Soulmates új lemeze

Első helyen nyitott a Mándoki Soulmates új lemeze

Kép forrása: Mándoki Soulmates

A legfrissebb, MAHASZ által összeállított hivatalos toplista első helyére került fel a ’Magyar Képek’ szinte azonnal a debütálástól számított első héten a legtöbbet eladott kiadványként – a zenei polihisztor, Leslie Mandoki saját elmondása szerint ez pályafutása eddigi legnagyobb műve. A magyar és nemzetközi sztáregyüttműködőkkel közösen megalkotott zenei költemények mind az összetartozásért és az emberségért születtek éppen az ünnepekre, hogy a rock, jazz és soul dallamokkal szerető fényt gyújtsanak mindenki otthonába.

 

Először angol nyelven készült el a dupla lemez, amely az Egyesült Államokban 'Utopia For Realists', Európában pedig 'Living In The Gap & Hungarian Pictures' címen híresült el maradandó sikereket elérve a világ számos pontján. Célja, hogy Bartók Béla által gyűjtött népdalok rockos, a soul valamint jazz fusion által is inspirált kompozíciókkal a szeretetteljes összetartás fényét gyújtsák meg mindenki otthonában.

December 2-án megérkezett végre magyar nyelven is a kiadvány ’Magyar Képek’ címmel, amely dalszövegeinek új jelentését maga Leslie adta két élvonalbeli szövegíró társával: Horváth Attilával és Kovács Ákossal. Az album azonnal elnyerte a magyar zenerajongók szeretetét és első lett a MAHASZ által összegzett Album Top 40 slágerlistáján. Így lett a legsikeresebb zenei album az ünnepek előestélyén.

“Hálás köszönetem a zeneszerető honfitársaimnak, hogy ezzel az albummal, amit gyönyörű anyanyelvünkön énekelhettünk, részei lehetünk ezekben a vészterhes napokban a Ti életeteknek. Mély tisztelettel köszönöm a magyar művésztársaimnak, hogy így közösen magyarul megszólaltattuk Bartók Béla nyomán írt és az angol-amerikai zenekarommal felvett zenei anyagot. Külön köszönet a meghitt közös éneklésért, Zsédának a megható népdalokért, Ákosnak az “Ez már az élet” művészileg nagyon értékes magyarra való átültetéséért és a lelkekhez szóló énekért, Horváth Charlie-nak azért, hogy ő mindig csak egyszerűen egyedülállóan nagyszerű, Molnár Ferenc Caramelnek példátlan zenei teljesítményéért, Pápai Jocinak megható, őszintén egyedi interpretációjáért és persze Mező Misinek a lenyűgöző énekhangjáért, ami a kompozíciómnak és szövegemnek teljesen új mélységet adott. Takáts Tamásnak, a mi magyar Chris Thompsonunknak és Szakcsi mesteremnek azt a világ csodáját, ami nekem az ő zeneisége marad örökre. Mindenkinek áldott ünnepeket abban a hitben hogy jövőre egy szebb, jobb és emberségesebb világra ébredünk” – így osztja meg Leslie háláját és jókívánságait az ünnep előestéjén a MANDOKI Soulmates közösségi média oldalain.

A ’Magyar Képek’ és a ’Találkozások’ CD-k továbbra is megvásárolhatók az ország összes, releváns cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, illetve elérhetők az összes digitális platformon.

LM