Hírek

B. D. Alíz: Ghost of you - Hogyan lépjünk túl valaki elvesztésén?

B. D. Alíz: Ghost of you - Hogyan lépjünk túl valaki elvesztésén?

Kép forrása: szerző archív

A Ghost of you romantikus regény szerzője először egy online közösségi platformon kezdett publikálni. Kezdő bloggerként saját történeteket írt és figyelte a szerzőtársait, majd a sok felkérés után saját regény megírásába fogott. Az áttörést az Éget a nap hozta meg számára.

 

Legújabb regényének története magával ragadja az olvasót, hiszen, ha valakit elveszítünk, akkor a hiánya mindig kísérteni fog és néha a depresszióba vagy ahogy hősünk, Luke is teszi, az italhoz menekülünk.

A Ghost of you főhőse, Luke Morgen a húszas évei közepén járó népszerű zenész, aki a barátaival alapított zenekarban énekes és basszusgitáros. A karrierje csúcsán lévő fiatalember úgy látja, hogy az élete romokban hever, ezért leendő felesége kérésére felkeres egy pszichológust. Először nem igazán akar megnyílni a doktornő előtt, csak részleteket árul el a problémáiról.  A történetben két idősíkot különböztetünk meg, a múltat és a jelent. Folyamatosan bontakoznak ki a problémák Luke életében, a múltból a legtávolabbi eseménytől indulva, ami a menyasszonyával, Rosie-val való megismerkedése volt.

 A napjait szinte csak szellemként élő fiú a kezelések folyamán kezd kikeveredni az önmarcangolás ördögi köréből, de a múltjában elkövetett hiba folyton visszahúzza a mélybe. Luke rászánja magát, hogy felülkerekedik a depresszión és a rendszeres iváson, hogy ismét teljes életet élhessen. De mi történik akkor, ha már nem látja tisztán, miért lenne érdemes megváltoznia?

A depresszió kiszívja az energiát, a reményt és a lendületet, megnehezítve az olyan lépések megtételét, amelyek segítenek jobban érezni magunkat. Néha egy egyszerű feladat gondolata, hogy mit kellene tenni,  (például az edzés vagy a barátokkal való időtöltés), kimerítőnek vagy lehetetlennek tűnhet. Ebből a mély lelki gödörből úgy tűnik főhősünk sem tud kijutni,  a karrierjében és a magánéletében egyaránt megrekedt, és ezeken még a számára legnagyobb motivációt jelentő zene sem tud segíteni. Sokat segít azonban neki, hogy el tudja mesélni az életét, de mi van akkor, ha a történetében a valóságot és a képzeletet csak egy vékony határ választja el egymástól? És ha még maga Luke sem tudja igazán, hogy melyik változat a valós?

A szakemberek azt vallják, hogy a kedvenc háziállatunk, vagy a  zene és a társaság sokat segíthet még a nehezebb napokon is. A szeretteinket ugyan nem pótolhatják, de szeretetet adnak és erre mindenkinek szüksége van. A szerző egy igazán aktuális lelki problémát boncolgat új regényében, amelyből természetesen nem hiányozhatnak a romantikus pillanatok sem. 

 

LM